Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog kabelů a vodičů PRAKAB (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 18.01.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog kabelů a vodičů PRAKAB


Katalog kabelů a vodičů PRAKAB
Pracujete s kabely a vybíráte vhodné výrobce? Pozornosti by neměl ujít poslední katalog českého výrobce Prakab. Výrobce s tradicí z počátku První republiky a elektrotechniky u nás. Co vše se u této značky vyrábí? Holé vodiče, instalační viče a kabely, silové kabely 0,6-1kV, kabely pro střední napětí 6-30kV, izolovaná vrchní vedení, kabely pro ovládání a elektroniku, sdělovací kabely, železniční zabezpečovací kabely, bezhalogenové kabely, hybridní kabely. A co parametry? Nakoukněte do této krátké recenze.
Slávek Patera, ze dne: 18.01.2022



Žijeme v době, kdy se spoléháme především na elektronickou komunikaci a souběžně i prezentaci. Přestože se mnoho z nás na nové distanční nástroje rekvalifikovalo dost dobře, výsledný efekt je zcela jiný než byl v době konvenční. Jsem uživatelem sociálních sítí snad od jejich prvopočátku, ovšem do svého soukromí nehodlám míchat marketingové zájmy výrobců a jejich informace sleduji až když se rozhodnu "pracovat".

Jednou z firem, která si svými produkty zaslouží pozornost, je Pražská kabelovna. Podobně jako jejich konkurenti, i Prakab za dobu koronaviru zmizel z aktivního horizontu. Tak si připomeňme pro nás to zásadní ...


Pro vice podrobností klikněte!


Co lze v portfóliu Prakab očekávat?
  • Holé vodiče
  • Instalační viče a kabely
  • Silové kabely 0,6-1kV
  • Kabely pro střední napětí 6-30kV
  • Izolovaná vrchní vedení
  • Kabely pro ovládání a elektroniku
  • Sdělovací kabely
  • Železniční zabezpečovací kabely
  • Bezhalogenové kabely
  • Hybridní kabely

Pro vice podrobností klikněte!

Provedení detailů katalogu
Katalog je konstrukčně lehkého obsahu. Název, stručný popis, fotografie, použití, zásadní technická data s ikonkami pro lepší přehled, technická tabulka vyráběných alternativ. V zadní části nalezneme více praktických informací. Například barevné značení vodičů a kabelů, obchodní značení kabelů, vlastnosti kabelů při požáru, kabely a kabelové nosné systémy s funkční schopnosti při požáru a třeba také velikosti standardně dodávaných kabelových bubnů.


Pro vice podrobností klikněte!


PRAKAB je jako značka legendárním dodavatelem (100 let v roce 2021), o kterém prakticky víme pouze to, co nalezneme na jejich stránkách. Začínám být srozuměn se skutečností, že výrobní prostory značek, které jsem nestačil osobně navštívit v minulosti, budu znát pouze zprostředkovaně. Samozřejmě si pozornost zalouží nejen po uváděných novinkách, ale i pro své paměti, které by kolega František Tuček přivítal v rubrice #EH.
Katalog Prakab lze zde v redakční knihovně prohlížet a prohledávat!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA, a.s. - Ke Kablu 278, Praha 15 - 272 070 111 - office@prakab.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.