Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KATALOG: Kabelových nosných systémů KOPOS 2022-23 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.11.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KATALOG: Kabelových nosných systémů KOPOS 2022-23


KATALOG: Kabelových nosných systémů KOPOS 2022-23
Nakoukněte na krátký popis technického sešitu o kabelových nosných systémech tradičního českého výrobce. Jaké podrobnosti poskytují autoři titulu pro snažší navrhování a montáž? Jaké druhy systémů lze od výrobce použít pro kabelová vedení? Vybírat můžeme z kabelových žlabů Jupiter, kabelových žlabů Mars, drátěných kabelových žlabů, nebo kabelových lávek. V detailech nalezneme položkový popis, obrázek, kótovanou perokresbu, tabulku typů a rozměrů. Pro správný výpočet určitě pomohou ...
Jiří Macháček, ze dne: 30.11.2022



Snad každý elektrikář s prvky níže uvedeného katalogu přichází ve své praxi do bližšího kontaktu. Aby také ne. Ukládání vedení je přece základem elektroinstalace. Listuji letošním vydáním ...



Pro více informací kliknout!


K navrhování systémů pro ukládání vedení je určitě nutná dobrá znalost elektrotechnických předpisů, ale také fyziky a nakonec i zbožíznalství. Z jednoho pohledu se o to snaží sami výrobci, ale z pohledu druhého platí "kolik systémů znáš, tím lepším projektantem jsi". Rád krátce popíšu katalog sortimentu, který vlastně nosím v hlavě dlouhá léta ...


Pro více informací kliknout!


Co je v katalogu obsaženo?
  • Kabelové žlaby Jupiter
  • Kabelové žlaby Mars
  • Drátěné kabelové žlaby
  • Kabelové lávky
  • Kabelové žlaby Mars, kalelové lávky a drátěné kabelové žlaby z nerezové oceli
  • Podlahové instalace


Pro více informací kliknout!


Jaké detaily se z technického sešitu dozvíme?
Předpokládejme, že nikdo nečeká, že by se z katalogu výrobce někdo mohl učit navrhovat trasy. Obsah katalogu je ale dobře vymyšlen a jde dobrému výsledku naproti.

V úvodu kapitoly uvidíme modelový příklad systému s popisky jednotlivých částí. V detailech nalezneme položkový popis, obrázek, kótovanou perokresbu, tabulku typů a rozměrů. Pro správný výpočet určitě pomohou grafy zatížení.  V případě kanálů objevíte schéma děrování jednotlivých alternativ.



Pro více informací kliknout!


Určitě za povšimnutí stojí příklady montáže profilů, podpěr a konzol! Pokud se do katalogu opravdu ponoříme, pak třeba u části podlahových systémů se skutečně něco dozvíme. A snad jako jediná publikace uvádí odkazy na shodné konstrukce konkurenčních systémů.

Závěrem musím podotknout, že tento katalog patří mezi ty, které sám rád používám i když vlastně za ty roky vůbec nemusím :-)
Tento katalog lze prohlížet a prohledávat zde v redakční knihovně!
Systém otázek a rychlých odpovědí sledujte zde ve videoarchívu Elektrika.TV!






POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost objednat bezplatné zaslání papírového provedení
katalogu KNS KOPOS Kolín

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.