Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog jeřábových ovladačů Lexel Amperie (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.09.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog jeřábových ovladačů Lexel Amperie


Katalog jeřábových ovladačů Lexel Amperie
Ovladače strojů jsou vždy exponované prvky. Vždyť jde o prvky, kterých se u stroje dotýkáme prakticky nejčastěji. Situace je o to horší, oč se dotýká ovladače více osob. A tak ovladače musí splňovat barevnost, odolnost, krytí IP a další parametry uvaděné v souvisejících normách. Technický sešit jeřábových ovladačů ležící přede mnou je na první pohled hodně používaný. Tento sešit není sice obsáhlý, ale vystihuje vše důležité. Tak to shrnuje šéf našeho servisního oddělení. Po krátkém prolistování tvrzení rozumím.
Jiří Macháček, ze dne: 16.09.2019



Ovládání strojů je možná technicky jednoduché, ovšem provedení musí splňovat předepsané bezpečnostní požadavky. Kromě toho se v dnešní době pohlíží také na použitý design. Tentokrát jsem si k recenzi vybral pomačkaný, neřku-li umaštěný katalog kolegů ze servisu. Zajímají mě informace, které někdo opravdu využívá a pohledem na tento starý informační materiál, daleko od pravdy nejsem.


Pro více informací kliknout!


O detailech tohoto katalogu
Tento sešit není sice obsáhlý ale vystihuje vše důležité. Tak to shrnuje šéf našeho servisního oddělení. Po krátkém prolistování tomuto tvrzení rozumím. Nalezneme zde jednotlivé typy ovladačů na obrázcích i v perokresbách. S popisem výbavy, váhou a samozřejmě schématem vnitřního zapojení.


Pro více informací kliknout!


O ovladačích tohoto technického sešitu ...
Kombinace tlačítek a signálek mohou být různé. Zde nalezneme ty opravdu používané ...
Jednostupňová tlačítka pro jednu rychlost řízení jediným tlačítkem, dvojstupňová tlačítka pro řízení dvou rychlostí jediným tlačítkem, bezpečnostní tlačítka (hříbková, odaretování otočením), otočné hlavice s klíčem, ovladače jsou vyrobeny z materiálu odolného proti mechanickému opotřebení, ovladače jsou vybaveny mechanickou blokací zabraňující sepnutí ovládačů, v opačných směrech, stupeň ochrany jeřábových ovladačů je IP65, do jeřábových ovladačů lze nainstalovat jakékoli tlačítko řady SP22.


Pro více informací kliknout!

Závěrem
V zadní části sešitu je k dispozici formulář pro poptávku atypického provedení. Což není v dnešní době nic překvapujícího. Z vlastní zkušenosti vím, že se ovladače doplňují o některé specifické funkce. T nelze předvídat a pro tyto účely je určen právě tento předchystaný list. Dodavatel uvádí soulad těchto vyráběných ovladačů s PN EN 60204-32 ; PN EN 60947-1 ; PN EN 60947-5-1 ; PN EN 60947-5-5; 2006/42/WE - Strojní zařízení; 2006/95 WE -

A tak jako u nás, tak i u ostatních údržbářů a servisních čet strojů a jeřábů lze očekávat zájem o tento typ informací...

Tento katalog lze prohlížet a prohledávat zde v redakční knihovně!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.