Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KATALOG: Interiérové osvětlení LUCIS 2022-24 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.01.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KATALOG: Interiérové osvětlení LUCIS 2022-24


KATALOG: Interiérové osvětlení LUCIS 2022-24
Podívejme se krátce na katalog svítidel, vyrobený směrem ke koncovým spotřebitelům, architektům. Pohledem technika jde pouze o prodej designu. Z technického hlediska jde stále o stejný základ, tělo, stínítko a závěs ... určitě však tomu neodpovídá cena za jednotlivé typy. Ale to je starostí investora, nikoliv projektanta, realizátora instalace a revizního technika už vůbec ne. Přesto se nás elektrotechniků svítidla týkají přestože je připojujeme na dva, tři vodiče ...
Jiří Macháček, ze dne: 30.01.2023



Po covidové době můžeme sledovat mediální úpadek mnoha značek. Způsobuje to falešná domněnka, že není potřeba být vidět fyzicky, ale hlavně na sociálních sítích. Tuto bublinu nafukují různí influenceři, kteří propagaci na sociálních sítích mají ve svém hlavním portfóliu. Doba izolace skončila a tím by se měl změnit i způsob propagace.

U nás se projektují zařízení podle toho, které známe. Spolupracujeme s výrobci, s kterými máme vztah. To je svět B2B. Kdo si najde čas osobně nás navštivit, nikoliv kdo se domnívá, že rozešle e-maily nebo pravidelně postuje na Instagramu. Lucis nezařazuji ani do jedné z krajních situací, ale řekněme, že si alespoň udržují vztahy.



Pro více informací kiknout!


Listuji katalogem a snažím se registrovat tvary osvětlovacích těles, které ovlivní rozhodnutí našich klientů nebo jejich architektů. Co v tomto sešitě lze očekávat? Stručně v bodech:
  • závěsná svítidla
  • stropní svítidla
  • nástěnná svítidla
  • stolní a stojanová svítidla
  • zakázková svítidla
Dále pak:
  • způsob značení svítidel
  • piktogramy
  • světelné zdroje LED
  • lištový systém
  • přehled materiálů a barev RAL




Pro více informací kiknout!


V době rozpuku digitalizace, 3D tiskáren, či průmyslových automatů kupodivu vzniká poptávka, chcete-li zájem investorů, o manufakturní výrobu! Potvrzuje to i toto sdělení výrobce:

Hlavním prvkem většiny svítidel je ručně foukané trojvrstvé opálové sklo, čímž se svítidla LUCIS odlišují od jiných lisovaných, odstřeďovaných nebo barvených skel ostatní průmyslové výroby. Ruční zpracování skla je prováděno českými skláři. Postup tavení a ruční zpracování skloviny způsobuje lehké nepřesnosti, změny barev, tvarů a síly skla. Každé stínítko je originálním kusem ruční práce skláře, u kterého nelze očekávat přesnost automatického stroje. Drobné nedostatky, příležitostné bublinky jen potvrzují ruční řemeslné zpracování skloviny.





Pro více informací kiknout!


Podívejme se ,jaké tento informační materiál poskytuje podrobnosti o produktech:
Konkrétnímu typu svítidla vévodí ilustrativní fotografie, název, typ, stínítko, kovové části, závěs, vysvětlující piktogramy, tabulka vyráběných typů, kótovaná perokresba. Nic dál technik nenalezne. Také proč? Katalog je určen pro výběr svítidla a tomu také odpovídají velikosti obrázků a jejich počet. Technikovi o emoční design moc nejde, spíše ho zajímá druh připojení, technické upevnění apod.


Pro více informací kiknout!


Jde o českého výrobce, který ke svým produktům užívá cizí mystická jména. Jazykové verze katalogu jsou čeština, angličtina, francouzština a němčina. Prozrazují, že Itálie nebo Španělsko nejsou hlavní cílové trhy :-) Osobně bych si jako koncový spotřebitel z tohoto katalogu nevybral. U nás jeden exemplář máme, protože evidujeme mnohé výrobce svítidel a s lucisem pracujeme.

Tento katalog lze zde v redakční knihovně prohlížet a prohledávat!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.