Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Katalog Elektrické systémy FRÄNKISCHE (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 20.01.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Katalog Elektrické systémy FRÄNKISCHE


Katalog Elektrické systémy FRÄNKISCHE
Tato značka je sice známá ve spojení s ukládáním vedení, ale její sortiment má rozsáhlý související přesah. Konstrukce a přístroje pro přenos dat! Co se úložných systémů týká, objevíme třeba objasnění toho, co je to klasifikační kód trubek a příslušenství. Nebo v které normě jsou popsány základní požadavky na výběr a použití elektroinstalačních trubek. A určitě je velice zajímavá tabulka použití a označení podle fyzikálních vlastností. I přesto, že v elektrotechnickém průmyslu pracuje pouze čtvrtina elektrotechniků, je část ochrany pro průmysl také přínosná ...
Filip Horáček, ze dne: 20.01.2023



Fraenkische, tajemný neznámý výrobce? Ale kde, že ...? Alespoň ti starší ví, že je tato značka známá v souvislosti trubkami a chráničkami. Pokud zapátráme v archívu tohoto portálu, nalezneme o producentovi opravdu hodně. Asi bych upřednostil následující (historickou) testovací reportáž ...



Ale přesuňme se z roku 2009 do roku 2023. Jsme sice zaplaveni informacemi podstatně více než tehdy, ovšem to, co nás techniky zajímá, je stále méně. Tento katalog prozrazuje více než "povídání o trubkách".



Pro více informací kliknout!


Co vše v katalogu objevíme?
  • DATALIGHT – systém optické datové sítě
  • Plastové ohebné trubky
  • Multimediální trubka
  • Tuhé plastové trubky
  • Bezhalogenové trubky – Low Smoke
  • Trubky odolné vůči UV záření
  • Kovové trubky
  • Trubky uložené v zemi
  • Uzavíratelné ohebné trubky
  • Použití elektroinstalačních trubek
  • Zachování funkce v elektroinstalaci
  • Chemické vlastnosti
  • Fyzikální vlastnosti dle ČSN EN 61386-1 a DIN VDE 0100-520
  • Informace o chování při požáru
  • Ochrana kabelů pro průmysl

Základní "anomálií" tohoto sešitu je právě první položka DATALIGHT. Jde o elektroinstalační trubku s integrovaným datovým (skleněným) vláknem. Ohebné trubky jsou základem v elektroinstalacích a možné konstrukční rozdíly popisuje úvodní historický klip. Multimediální trubka je zajímavou speciálkou. K nasazení tohoto řešení v praxi je důležitá součinnost projektanta. Samotného elektrikáře by uplatnění alternativy asi nenapadlo. 



Pro více informací kliknout!


A poslední speciálkou je uzavíratelná ohebná trubka Co-flex. V tomto případě mají hlavní slovo především údržbáři. Ti často elektroinstalace provozů přepojují dle aktuální potřeby výroby.

Jaké podrobnosti lze očekávat v katalogu?
Obsažený sortiment je nesourodý k tomu, aby se daly všechny detaily popsat stejným metrem. Ale třeba pohledem na trubky, na stránce produktu nalezneme typové označení, fotografie, body vlastností, tabulka rozměrů a zkratky prostřednictvím piktogramů. Pokud je to relevantní informace, nechybí i obrázkový příklad upevnění, montáže a příslušenství.


Pro více informací kliknout!


Jsem rád, že je ještě čím listovat. Vedlejším efektem digitalizace je totiž populární domněnka, že technik si vše najde na internetu. Bezpochyby to dovede, ale pokud má možnost si zalistovat, udělá to raději. A tak paradoxně, když jsou všichni na internetu, ten, kdo vládne konvenčním katalogem, má víc!

Katalog lze prohledávat a prohlížet zde, v redakční knihovně!




PRACUJETE V OBORU?
Níže uvedeným formulářem máte možnost si objednat
bezplatné zaslání tohoto aktuálního papírového katalogu!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
FRAENKISCHE CZ s.r.o. - Na Dolech 6, Jihlava - 325655031 - pavel.hermansky@fraenkische-elektro-cz.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.