Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Materiály nn, Katalogy, CD, Kabely

Katalog vodičů a kabelů KABEX

  • 26.01.2024
Katalog vodičů a kabelů KABEX
Přestože na trhu máme širokou nabídku různých druhů vodičů a kabelů, stále sleduji dostupné alternativy. Snad proto, že se mění dodavatelé a tím i obchodní podmínky. Listuji katalogem, který je strukturován s ohledem na každodenní praktické potřeby a nabízí přímý a přehledný přístup ke škále kabelů a příslušenství. Zajímal jsem se o technické detaily a specifikace, zda máme k dispozici všechny potřebné informace pro správné rozhodnutí.

Katalog bezhalogenových vodičů a kabelů nkt

  • 26.08.2022
Katalog bezhalogenových vodičů a kabelů nkt
Přestože se mnozí zabývají běžnými elektroinstalacemi, je dobré mít znalostní přesah o materiálech, s kterými přece jen můžeme pracovat. Přede mnou leží malý, útlý katalog popisující více než soupis nabízeného materiálu. Než se účastníte příslušného školení této problematiky, můžete se dočíst o tom, co říká legislativa o technických podmínkách požární ochrany staveb. O obsahu se krátce zmiňuji v následujícím článku ...

Katalog kabelů a vodičů PRAKAB

  • 18.01.2022
Katalog kabelů a vodičů PRAKAB
Pracujete s kabely a vybíráte vhodné výrobce? Pozornosti by neměl ujít poslední katalog českého výrobce Prakab. Výrobce s tradicí z počátku První republiky a elektrotechniky u nás. Co vše se u této značky vyrábí? Holé vodiče, instalační viče a kabely, silové kabely 0,6-1kV, kabely pro střední napětí 6-30kV, izolovaná vrchní vedení, kabely pro ovládání a elektroniku, sdělovací kabely, železniční zabezpečovací kabely, bezhalogenové kabely, hybridní kabely. A co parametry? Nakoukněte do této krátké recenze.

Katalog silových kabelů KABEX

  • 29.09.2021
Katalog silových kabelů KABEX
Krátký pohled a stručný komentář o katalogu silových kabelů. Odkud se dnes učit o kabelech a vodičích? Jak s námi dnes výrobci ve skutečnosti komunikují? Postačí nám už jen reklamní inzerce na sociálních sítích? Některé katalogy kromě popisu vyráběných položek věnují svůj časoprostor pro objasňování obecně známých otázek. Procházím katalog silových kabelů a opravdu bych jej nazval pouhým katalogem.

Katalog kabelů LABARA Cables

  • 22.03.2021
Katalog kabelů LABARA Cables
Znáte dodavatele kabelů výrobců SMOLKABEL a ENERGOKOMPLEKT? Na náš trh dodávají holé vodiče, silové kabely, vodiče pro nadzemní vedení, kabely pro střední a vysoké napětí ... společnost LABARA CABLES vznikla v roce 2009 a na český trh dodává nejen běloruskou produkci kabelářských položek, ale nabízí portfólio kabelů a vodičů mnoha dalších zahraničních i českých výrobců. Nakupujete kabely u tohoto distributora? Znáte jej? Jaké mu dáte reference? O provedení vydaného katalogu kabelů a vodičů této značky se krátce zmiňuji v článku ...

Kabelové řešení pro železnici, telekomunikační a signální kabely

  • 6.01.2020
Kabelové řešení pro železnici, telekomunikační a signální kabely
Čím je pro nás zajímavá značka PRAKAB? Jedna věc je přijít do velkoobchodu či prohledávat elektronický obchod a druhá věc je vědět co chci, jaké to má parametry a třeba kdo to vyrábí. Na správném prvotním návrhu často záleží ekonomická, funkční a samozřejmě bezpečnostní stránka projektu. A tak se dá zabránit různým, například "tunelovým" aférám. Listuji informačním materiálem určeným těm, kteří rozhodují o výběru správného typu kabelu. Jak jste na tom se znalostí komunikačních kabelů vy? Používáte je ve své praxi?

LAPP: Hlavní katalog 2018/19 edice Česká a Slovenská republika

  • 21.08.2018
LAPP: Hlavní katalog 2018/19 edice Česká a Slovenská republika
Po dvou letech je tu znovu megakatalog vodičů a kabelů německého lídra. Podle dostupných informací jde o největší sbírku tohoto typu na našem trhu. Již podle obsahu je patrné, že jde o specialistu, u kterého není zrovna typické poptávat standardní kabeláž. Po pečlivém prostudování zjistíme, že LAPP má řešení pro naprostou většinu průmyslových aplikací. A nejen že vyrábí, ale zajišťuje i technickou podporu a distribuci. Kolik napočítáte českých zastoupení, kterým se vyplatí přeložit tisíc stránek do češtiny?

Silové kabely a vodiče nkt cables

  • 20.07.2017
Silové kabely a vodiče nkt cables
Znáte parametry kabelů a vodičů z továren kladenské produkce a produkce Velkého Meziříčí? V této malé rezenci jsme se podívali na zoubek katalogu silových vodičů a kabelů. Pokud pracujete s kabely, ať je navrhujete, instalujete nebo revidujete, pak se technické parametry uváděné výrobcem pro vás stávají důležitou informací v rozhodovacích procesech. Co naleznete v tomto téměř 260. stránkovém katalogu popisujeme zde ...

nkt: Katalog Energetické kabely (Medium Voltage Cables)

  • 10.12.2015
nkt: Katalog Energetické kabely (Medium Voltage Cables)
Navrhujete napájení energetických celků v oblasti vysokého napětí? Zajímáte se o renomovaného dodavatele kabelů v České republice? Podívejme se na krátkou recenzi silnějšího technického katalogu vysokonapěťových kabelů splňujících všechny parametry příslušných norem. Tento katalog je určen především pro projektanty navrhující napájení objektů, ale na své přijdou i konstruktéři alternativních elektráren.

LAPP Group Hlavní katalog 2014-15

  • 15.04.2014
LAPP Group Hlavní katalog 2014-15
Na AMPERforu 2014 byl představen, či doslova vykouzlen nový katalog kabelů a kabelového příslušenství společnosti LAPP Kabel. Na více než tisíci stranách představuje lídr v oboru kabelové techniky nejen své stávající výrobkové portfolio, ale především spoustu nových či inovovaných produktů. Recenzi této technické „mega-tiskoviny“ sledujte v následujícím článku!
FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Docela často můžeme řešit případ ozvučení škol. To se děje buďto celkově - plošně po celé škole anebo jen v podobě lokálního ozvučovacího systému pro tělocvičny či specializované učebny. Proto se podívejme, jak se dá takové ozvučení v dnešních podmínkách řešit.
V dalším díle seriálu, který seznamuje čtenáře se současnými moderními možnostmi v oblasti plošného ozvučování, navštívíme exteriér, konkrétně sportovní areál, tedy kombinaci hřiště - tribuna, ale také např. lyžařskou sjezdovku nebo tenisové kurty. V tomto článku se podíváme na to, jak je to s dimenzováním takového systému a jeho komfortem.
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Podívejme se nyní na ozvučení prodejen, které můžeme řešit dvojím způsobem, podle toho, zda ozvučení má být hlasité, nebo spíše jen jako zvuková kulisa. Toto má vliv na výběr nejenom buzení, ale i samotných reproduktorů a jejich umístění ...
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Rodinný dům patří k velmi nápaditým ozvučovacím záležitostem. My se nyní budeme věnovat ozvučení venkovnímu, pokojovému, koupelnovému a ozvučení technických prostor. Do jisté míry lze tento návod také použít pro ozvučení bytu.
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933