Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Kapesní značkovač kabelů a vodičů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.09.2006
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Kapesní značkovač kabelů a vodičů


Kapesní značkovač kabelů a vodičů
Jak označit vodič, kabel? Při prozvoňování vedení se používají stále žluté návlačky s popisem. Ovšem když "čert nechce", zrovna když je potřeba nemáme po ruce nic. Existuje i další varianta popisu!
Miroslav Minařík, ze dne: 7.09.2006

Mnohokrát se stává, že potřebujeme rozlišit několik předmětů mezi sebou. Existují různé popisovače jako například DYMO nebo podobné. Ovšem často se stává, že právě ty důmyslné, efektivní popisovače jsou uloženy na místě, kde se jim nic nestane. A tak různé popisky zachraňuje utržený papírek s číslem, přelepený izolepou.

Nějakou dobu jsem také opatroval několik předmětů, které jsem chtěl blíže prozkoumat. Na tento jsem si vzpomněl až na veletrhu West Electric, kde jsem si všiml zvýšené pozornosti návštěvníků o tento předmět. Potěšilo mě, že jej nemusím sebou vláčet přes moře do Evropy, když už jej mám u sebe v pracovně.

Krátký popis:

Značkovač s deseti smotky číselně označených pásek. Pásky jsou z vnitřní strany opatřeny lepicí vrstvou. Zvolíte číslo, kousek odmotáte a utrhnete ...

Výhodou této číselné lepicí pásky je kromě praktické konstrukce obalu jeho tloušťka. V některých případech totiž podobná značení mohou být překážkou. Například označení dobíjecích AAA článků může zvětšit objem na tolik, že článek do pouzdra spotřebiče nedostanete.

Výrobce uvádí zhruba desetinásobné použití. Respektive odlepení - nalepení. Vhodné pro označování řadových svorek, vodičů nebo kabelů. Značení odolává olejům i vodě.

 

Cena kolem 20 dolarů, tedy dnes něco přes 500,-Kč.

Snad už zbývá prozradit výrobce. Ovšem tuto informaci bych nechal spíš na vás, protože jsem to viděl v provedení několika výrobců.

Poradíte, kdo to vyrábí a kde, a za kolik, se to dá u nás pořídit?

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.