Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Kabelové nosné systémy PUK (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.09.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Kabelové nosné systémy PUK


Kabelové nosné systémy PUK
Než o recenzí katalogu, jde spíše o vzpomínku na doby minulé. PUK je/byla značka s propracovanou technologií k ukládání vedení v průmyslu. Avšak potvrzuje, že pouze vyrábět nestačí a potlačuje tvrzení, že dobrá značka propagaci nepotřebuje. PUK v mé paměti patřila mezi TOP výrobce s typickou německou precizností (i když šlo o rakouskou společnost) a tvrdit, že příčinou neúspěchu na českém trhu je jeho nízká kvalita, je čirým nesmyslem. Připomeňme si sortiment této značky. Určitě by zapadnout neměla ...
Slávek Patera, ze dne: 26.09.2022



Při jedné z posledních revizí firemní technické knihovny kolegové vyřadili katalog Kabelové nosné systémy PUK. S odstupem času mi to připadá jako s mými staršími kolegy. Něco jsem s nimi prožil a najednou pohřeb. Samozřejmě systém stále existuje. Pouze u nás v Česku není tak viditelný jak konkurenční značky. V době, kdy se PUK užíval i u nás, patřil rakouské společnosti PUK WERKE KG. Dnes se tato značka váže k německé společnosti PohlCon Gmbh z Berlína.


Pro větší náhled kliknout!


V katalogu PUK, který leží přede mnou (2008) jsme se dozvěděli o těchto kapitolách:
  • Kabelové drátěné žlaby
  • Kabelové žlaby perforované a plné
  • Kabelové žebříky
  • Samonosné kabelové žebříky
  • Kabelové stoupací žebříky
  • Nosné systémy
  • Upevňovací a spojovací materiál
  • Zachování funkčnosti kabelového systému při požáru
  • Speciální úložné systémy

Pro větší náhled kliknout!

Co jsme se v katalogu dozvěděli za podrobnosti?
Pokud mám brát v potaz své více než dvacetileté zkušenosti s přípravou technických podkladů pro naše projekční nebo i montážní střediska, pak se v tomto katalogu člověk podle obrázku dozvěděl objednací číslo. Abych byl přesný, pak v tomto případě nalezneme mnoho tabulek s okótovanými perokresbami, rozměry, zatížením nebo případnými nezbytnými poznámkami. Nic edukativního zde není. Pouze katalogová data k objednání.


Pro větší náhled kliknout!

Svět se mění a my s ním.
Tak to tvrdil Eurotel až zcela zmizel. Dnešní digitální marketéři se také činí. Co zdigitalizují, nám z knihovny také zmizí. Tím samozřejmě myslím dnešní úsporné zkratky obchodních sdělení. Většina našich původních dodavatelů přestala publikovat, aktivně jezdit po projektantech a někteří dokonce už ani nevystavují. Od nás se prý očekává aktivita na sociálních sítích. Jenže tudy u nás cesta nevede. Dnes se u nás ustálil sortiment na dvou renomovaných producentech!

Uvedený katalog lze zde v redakční knihovně prohlížet a prohledávat!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.