Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Kabelové nosné systémy KOPOS (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 23.12.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Kabelové nosné systémy KOPOS


Kabelové nosné systémy KOPOS
Reportážní pohled na nosné systémy kamerou a mikrofonem! Ptali jsme se ... Mezi jakými konstrukcemi kabelových nosných systémů KOPOS si lze vybrat? Jaký je konstrukční rozdíl mezi kanály Jupiter a Mars? Kdy zvolit do projektu kanály Mars a kdy Jupiter? Kdy je vhodnější zvolit raději drátěný žlab před plným? K čemu je typické využití kabelových lávek a proč? Je u drátěného žlabu, z hlediska EMC, kovová přepážka dostatečná? Který ze systémů lze instalovat na největší délku bez výložníků? Lze po instalovaných trasách Jupiter nebo Mars chodit?
Tým portálu Elektrika, Filip Horáček, ze dne: 23.12.2021



O značce KOPOS a jejím výrobním portfóliu se určitě dozvíme z vícero míst. S kamerou jsme se ptali na nejčastější dotazy, pokládané na tomto portále. Na otázky jsme obdrželi stručné, jasné odpovědi. Zajímalo nás, jak se rychle orientovat ve výběru vhodné konstrukce kabelových nosných systémů. Katalog samozřejmě prozrazuje mnoho detailů, ale dostali jsme rychlejší odpověď. Jak si z toho, co nosné systémy KOPOS nabízí, vybírá konstruktér? Podle rozměrů, váhy, nosnosti, nebo příslušenství?


Pro více informací kliknout!


Mnozí pamětníci znají legendární žlaby MARS a není jim zcela zřejmý rozdíl mezi druhou řadou kanálů JUPITER. Snad proto, aby bylo snadnější rozhodování kdy, který zvolit. Pokud navrhujeme kabelovou trasu, neumím se přesně rozhodnout, zda je lepší plný kanál nebo drátěný. Kam se hodí zvolit kabelové lávky, my jsme tomu říkali registry. Pokud použiji u drátěného žlabu dělící plechovou přepážku mezi běžným vedením nízkého napětí a datovým vedením průmyslových senzorů, bude přepážka dostatečná k odstínění? V průmyslovém areálu je bezpočet různých průjezdů, kde k ní jak kotvit výložníky kanálů, jak to řešit a čím? Mohu si cestu zkrátit přes mars žlab? Prý je pochozí ...

Tak jste se ptali. Michaela Mrkáčková odpovídá ...

K uvedenému sortimentu existuje samozřejmě potřebná dokumentace a pro zájemce se pořádají i technická setkání.

Co obsahuje související katalog?
  • kabelové žlaby JUPITER
  • kabelové žlaby MARS
  • drátěné kabelové žlaby
  • kabelové lávky
  • nerezové kabelové žlaby
  • instalace v podlahách
  • technické podrobnosti


Pro více informací kliknout!


Jaké podobnosti nalezneme v katalogu kabelových nosných systémů
Každá kapitola představí systém názorně obrazem s popisky jednotlivých dílů. V přilehlé tabulce pak naleznete legendu kódů, popisů a příslušné stránky katalogu. V detailu pak nalezneme fotografii s technickými poznámkami, okótovanou perokresbou a tabulku technických parametrů. Pokud je to účelné, nechybí graf zatížení. Pro lepší pochopení je v grafickém zobrazení popisovaný díl v systému zobrazen oranžovou barvou. Praktické.


Pro více informací kliknout!


Katalog českého renomovaného kolínského výrobce bude v držení projektantů, ať již v papírové nebo elektronické podobě, zcela určitě.

Celý obsah katalogu lišt a kanálů sledujte zde!

Více videoreportáží KOPOS Kolín zde!
Dostupná technická dokumentace KOPOS Kolín zde v redakční knihovně!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.