Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Kabelové nosné systémy BESPLAST (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.11.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Kabelové nosné systémy BESPLAST


Kabelové nosné systémy BESPLAST
Během nepříznivé materiálové krize zmizelo z povrchu zemského několik dodavatelů. Tradiční jihomoravský Besplast stále garantuje dodávky. Co vše je předmětem dodávky této značky? Kabelové rošty, rošt s příčkou "C“, vysoký nebo těžký rošt, tvarovky, kolena 45° nebo 90°, T-kusy, X-kusy, segmenty oblouku, vysoké, kloubové, redukční, úhlová, dilatační spojky, kotvení stojin, stojiny, úzké, otočné výložníky, závěsné podpěry, trapézové držáky, nástěnné konzoly, boční, svislé jednoduché, svislé dvojité konzoly, závěsné háky, víka, úchyty vík, oddělovací přepážky, páskové konzoly, malé svazkovací konzoly ... Jak obsáhlý je tento katalog?
Igor Nováček, ze dne: 7.11.2022



Situace se na trhu mění častěji než bychom čekali. Pohledem na tuto tradiční značku mě napadlo, jak té se daří v době, kdy jsou u jiných značek potvrzovány dodávky objednávek v řádu měsíců. Přiznám se, že na rozdíl od jiných výrobců, u tohoto nemám žádný osobní kontakt a nemohu jen tak zvednout telefon k upřesnění mé zprávy ...


Pro více informací kliknout!


Správné ukládání kabelů na stavbách je základ celé elektroinstalace. Návrh přísluší projektantovi, tedy zpravidla. Ovšem v případě malých realizací bývá rozhodnutí na samotném realizátorovi. Protože s námi spolupracují desítky OSVČ montérů, revizních techniků a vlastně i samotných projektantů, dostávají se ke mně různé názory. V případě Besplastu se omezím pouze na snadno ověřitelná fakta.


Pro více informací kliknout!


Katalog ležící přede mnou, je skutečně katalogem vyráběného sortimentu. Tedy jde o publikaci k identifikaci a výběru. Nenahrazuje edukativní příručku, jak vedení ukládat. Kromě konstrukčních dat se také dozvíme o možnostech povrchových úprav: senzimiové zinkování jako standard, žárové zinkování, nerez, nebo lakování dle vzorníku RAL.

Co lze v sortimentu Besplast očekávat?  
Kabelové rošty, rošt s příčkou "C“, vysoký nebo těžký rošt, tvarovky, kolena 45° nebo 90°, T-kusy, X-kusy, segmenty oblouku, vysoké, kloubové, redukční, úhlová, dilatační spojky, kotvení stojin, stojiny, úzké, otočné výložníky, závěsné podpěry, trapézové držáky, nástěnné konzoly, boční, svislé jednoduché, svislé dvojité konzoly, závěsné háky, víka, úchyty vík, oddělovací přepážky, páskové konzoly, malé svazkovací konzoly, příchytky, podložky, návleky a různý spojovací materiál ...


Pro více informací kliknout!


Provedení detailů katalogu
Vedle reálné fotografie nalezneme kótovanou perokresbu a související proměnné hodnoty vybereme ze související tabulky typů. Protože jde o jednoduchý systém, není potřeba uvádět více podrobností k návrhu a sestavení. Katalog je stručný a skutečně přehledný.

Podle slov mých kolegů, jde o tradiční českou značku. Její zboží poptávají v okamžiku, kdy se objeví v konkrétním projektu.

Katalog úložného systému Besplast lze zde v redakční knihovně prohlížet a prohledávat!





Používáte ukládací systémy Besplast?
Kterými argumenty tuto značku podpoříte?
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
BESPLAST s.r.o. - Za podjezdem 351 , Blažovice - 544 243 838 - info@besplast.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.