Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

K čemu je dobrý koncový stereo IP zesilovač


Document Actions
K čemu je dobrý koncový stereo IP zesilovač
Distribuce zvuku, respektive audiosignálu, zaznamenala za poslední dvě desetiletí takových změn, že se dnes setkáváme s nepochopením pro příklad principu "rozhlasu po drátě". Analogový formát se změnil v digitální a tím byl osud starých technologií zpečetěn. Zda to je více nebo méně pozitivní je na jinou diskusi, ovšem zde je příklad, kdy jde o typické plus. Neřešíme žádné průřezy versus úbytky napětí, musíme znát především správná čísla IP adres, loginy a hesla ...
Jiří Macháček, ze dne: 20.02.2020

Ač se stále cítím silnoproudařem, stále ve mně doutná ten, kdo si kdysi stavěl vlastní nf zesilovač a sestavil z překližky reproduktorové soustavy s dunivým subwooferem. Pokud se dnes dívám na způsoby se zacházením s distribucí zvuku, pak našim původním stylům musím vzdát hold jako průkopnickým počinům.

Abychom se v dnešní době orientovali a rozhodovali správně, musíme si vždy dopředu definovat k jakému účelu náš záměr distribuce zvuku má sloužit. Můj kolega, zvukový maniak s osmistopým magnetofonem TEAC pohlíží na dnešní streamovací systém hudby jako na totální degradaci hudebního umění. Ovšem na druhou stranu přiznal, že pouštět v supermarketu koncertní kvalitu zvukového pásma je něco horšího než si místo rýče koupit třeba bagr.


Pro větší náhled kliknout!


Karvinský DEXON se zabývá ozvučováním komerčních prostor. Ty mohou být v některých případech hodně rozlehlé. Při představě, že bychom chtěli dosáhnout dnešních běžných ozvučovacích možností starými, konvenčními metodami, nedovedu si to vůbec představit. Ale vraťme se k dnešnímu tématu.

Označení "koncový IP zesilovač je předzvěstí, že jde o prvek systému šířící zvuk po datovém vedení. Respektive po UTP kabelech standardně zapojených v LAN síti. Prakticky někde v síti připojím zdroj signálů a na jiném místě, dle aktuální potřeby vytvoříme výstup. A na takovém výstupu umístíme koncový IP zesilovač.


Pro větší náhled kliknout!


JPM 2032IP koncový stereo IP zesilovač v podobě technických parametrů:
2× 30 W / 8 Ω, 2× 50 W / 4 Ω, 1 vstup stereo Line In, 1 výstup stereo Line Out, D třída, vysoká účinnost, plně digitální, řízený procesorem, digitální IP technologie audio ozvučení, LAN vstup, vysoký komfort softwaru systému IP Audio: mp3 playlisty, internetová rádia, časový plánovač, zachytávání zvukové karty, automatizace, centralizovaná správa médií a uživatelů, provoz v LAN i WAN, serverové řešení, sw. equalizér, limiter, ochrany, standby, dálkové ovládání, pasivní chlazení, konzola


Pro větší náhled kliknout!


Co například umožňuje IP koncepce ozvučování budov i exteriérů distribuovaná po datech?
  • Každá zóna má „svůj signál“. V každé zóně tak může hrát něco jiného.
  • Ozvučení lokálně i po celém světě, až 100 zón
  • Nepotřebujete žádné velké rozvaděče
  • Nepotřebujete žádné dlouhé napájecí ani reproduktorové ka­bely
  • Levnější kabeláž
  • Žádné ztráty kvality ani výkonu. Audio „jede“ po datech.
  • Menší nároky na elektrickou energii
  • Rychlejší instalace s využitím stávající UTP kabeláže, WiFi a internetu
  • Nešroubujete, nejezdíte, ale klikáte vzdáleně v grafickém rozhraní aplikace.

Více o tomto IP zesilovači zde!
Listovat a prohledávat katalog DEXON můžete zde!




POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog ozvučovací techniky DEXON

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

 
 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEXON CZECH s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Představte si relaxaci v teplé sauně, zatímco kolem zní příjemné tóny hudby. Nyní může být tato vizualizace realitou díky nové reprosoustavě Dexon SN 260. Přináší revoluci v ozvučení saun s bezproblémovou instalací, kvalitním zvukem a odolností proti těžkým saunovým podmínkám. Žádné vrtání, žádné kompromisy. Pouze čistý, kvalitní zvuk v harmonii s přírodním prostředím sauny. Prohlubte svůj dodavatelský repertoár o relaxační zážitek s Dexonem. Přečtěte si více a zjistěte, proč je SN 260 pravou volbou pro saunu kterou ozvučujete!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933