Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LPE: Jiří Sluka o záložních elektrických systémech 2 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.08.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LPE: Jiří Sluka o záložních elektrických systémech 2


LPE: Jiří Sluka o záložních elektrických systémech 2
Typy kabelů pro napájení bezpečnostních systémů nebo pravidla pro záložní systémy v divadlech a dalších kulturních institucích. To jsou některá z témat druhé části přednášky Jiřího Sluky z Technické inspekce ČR o záložních elektrických systémech. Jaká vyhláška stanovuje požadavky na typy kabelů? Jaký generátor musí být instalován v objektech nad 1200 sedadel? Jaká opatření jsou nutná v prostorách s nebezpečím výbuchu? A kudy nesmí procházet bezpečnostní rozvody?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 6.08.2014



Zajímá vás, jak správně zabezpečit prostory s nebezpečím výbuchu? I tuto otázku vám zodpoví přednáška odborníka z Technické inspekce České republiky. Níže uvedenou stopáž využijte pro posun k žádanému tématu.





O Technické inspekci České republiky
Technická inspekce České republiky vykonává státní odborný dozor nad bezpečností vyhrazených technických zařízení podle zákona č. 174/1968Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce ve znění pozdějších předpisů, kde je v § 6b odst. 1 uvedeno, že vyhrazenými technickými zařízeními jsou zařízení se zvýšenou mírou ohrožení zdraví a bezpečnosti osob a majetku, která podléhají dozoru podle tohoto zákona. Jsou to technická zařízení tlaková, elektrická, plynová a zdvihací.

První část přednášky naleznete zde.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.