Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Jiří Holoubek - ČR jako lídr Průmyslu 4.0


Document Actions
Jiří Holoubek - ČR jako lídr Průmyslu 4.0
Chápete koncept Průmysl 4.0 správně nebo jste vědomostmi ve stínu médií, které interpretují tuto iniciativu pouze z části? První aktivity pracovní skupiny jsou evaluační model digitální zralosti Zdeňka Havelky a Elektrotechnické asociace ČR, slovníček pojmů, který se postupně doplňuje. Vizi Průmysl 4.0 technicky definovat a následně překlopit do firemní strategie. V malých a středních firmách existují diametrální rozdíly v různých odvětvích. Nepochopení konceptu Průmyslu 4.0 ani tam, kde bychom to čekali ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 11.04.2018
reklama


Jiří Holoubek, ELCOM
Když se podíváme, proč svaz dopravy České republiky se do toho nějakým způsobem vložil, proč vzniká pracovní skupina pro implementaci Průmyslu 4.0 ve firmách, tak je to na základě kolečka, které všichni určitě znáte a právě tady v roce 2016 vznikla pracovní skupina pro implementaci Průmyslu 4.0 ve firmách, neboť jsme se díky mnohým z vás, kterým mockrát děkuji, podíleli na první národní iniciativě, kdy jsme se společně snažili dát dohromady témata týkající se specifických charakteristik českého průmyslu v oblasti 4. průmyslové revoluce.


Poslední co tu je, je usnesení hlášení z 15.2.2017 Aliance společnost 4.0 a upřímně řečeno od té doby díky peripetiím, které dnes zažíváme s vládami a nevládami se nic neděje a jediným uskupením, které funguje v oblasti strategie národní je Akademický poradní výbor, který se pravidelně schází, funguje. Ale dva výbory Průmyslu 4.0 a pro společenské dopady zatím se rozběhly, ale v současné době vyčkává a nevíme, jak dlouho vyčkávat bude. Kvůli tomuto vznikla pracovní skupina, má členy, kteří jsou reprezentanti členských a partnerských firem, přizvaní experti a stálí hosté z institucí a státní správy. První aktivity pracovní skupiny byly první přiblížení se veřejnosti členských firem, která buď jako individuální členové svazu průmyslu nebo prostřednictvím oborových svazů, čili asociací a zaměstnavatelských svazů jsou také členy svazu průmyslu a dopravy České republiky.


Celou přednášku Jiřího Holoubka naleznete zde ...


První evaluační model digitální zralosti, jeho tatínek tady sedí Zdeněk Havelka, po té, co jsme společně v technické asociaci České republiky udělali korekce, tak vznikl první pohled, který na rozdíl od dosavadních pohledů, typicky založených na produktech pouze na hodnocení produktů, částečně pro technologií. U již málo procesů a lidského faktoru ten byl prvním komplexnějším pohledem na posouzení digitální zralosti firmy. Co je důležité k tomu říct, ani to nejsou a nebyly výsledky jednotlivých firem, porovnávaní hodnocení, srovnávání, ale je to spíš o tom, aby si sami manažeři firem, ale i na technické úrovni, středně technické úrovni si manažeři uvědomili, co všechno souvisí s digitální transformací firmy ... konec částečného přepisu mluveného slova.



SLEDUJTE TECHNOLOGICKÝ VIDEOSERIÁL
www.R4M.cz
a buďte v obraze!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933