Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Pardubický ElektroFest první a poslední? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 20.05.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Pardubický ElektroFest první a poslední?


efespa4.jpg
V Pardubicích se konal regionální elektrotechnický veletrh, který přivedl do regionu česká zastoupení a výrobce instalačních materiálů. Na druhou stranu ovšem prokázal, že Pardubice a okolí nemají zájem o pozornost výrobců elektroinstalačního materiálu....
Petr Nasadil, ze dne: 20.05.2003

Letos měli pardubičtí zajímavou možnost navštívit dvoudenní elektrotechnickou akci "ElektroFest". Konala se 14. a 15. května v pardubickém Ideonu.

I přes to, že někteří vystavovatelé uzavřeli právě v Pardubicích nezvykle vysoké kontrakty, celková návštěvnost odborné veřejnosti nebyla taková, jak si mnozí představovali.

Tedy těm, kteří nestihli navštívit dobře připravené prezentace, představíme několik postřehů....

OBO Bettermann doposud poctivě věnuje prostředky a čas obchodníků všem prezentacím v Česku. Není proto překvapením, že se objevil i v Pardubicích. K dispozici byli střídavě čtyři odborníci, kteří řešili odbornou problematiku doslova namístě...
Vizovické MALPRO je nyní prezentováno novým obchodníkem.... Levná a jednoduchá řešení plastových lišt byla na dosah.
Na tomto stánku velkoobchod ELIHER nabízel za zajímavou cenu světelné zdroje přímo koncovým odběratelům. Cena byla opravdu lákavá. Ovšem proč oslovoval velkoobchod ELIHER koncové spotřebitele, když se nazývá velkoobchodem, to jsme se nedozvěděli....
Brněnská EEIKA, výrobce trafostanic jednu představovala i na této výstavě.... dodavatelem elektroenergetických celků i jednotlivých zařízení. Nosnou částí výrobního programu je výstavba kioskových trafostanic, které jsou díky svým vlastnostem nejmodernějším řešením transformace el. energie současnosti.
LOVATO své novinky důsledně a kvalitně prezentuje všemi dostupnými odbornými kanály.... pobočka italské firmy Lovato S.P.A v České a Slovenské republice.
CLEMSA tradičně se svými systémy bezdrátového ovládání.... (dodavatel komponentů pro automatizaci vratové techniky).
BESTEL ELEKTRO velkoobchod a maloobchod elektroinstalačním materiálem, komplexní dodávky elektroinstalačního materiálu, kabelů vodičů a svítidel poradenská pomoc při návrhu světelných projektů dodávky materiálu vlastní dopravou na místo, dle přání zákazníka.
WEICON - značka pro inovativní rodinu produktů, které desetiletími zkušeností, specializovanými znalostmi a stálým rozšiřováním použití se stal pojmem pro univerzální přípravky. WEICON je program chemotechnických produktů a technického speciálního nářadí.
V Pardubicích můžeme doporučit penzion ŠENK. Krásné prostředí blízko pardubického centra. Parkování ve dvoře. S restauraci a barem. Za přijatelnou cenu....
Pro nás zajímavější ještě o fakt, že hotel patří elektrikářům! SENKEL spol. s r.o., provádí elektroinstalace, hromosvody, vyrábí rozvaděče....  Firma známá široko daleko. I na prostorách tohoto penzionu bylo zcela patrné, že el. rozvody dělali profíci sobě!
   

Závěrem...
Možná si ani neuvědomujeme, že jako návštěvníci jakékoliv výstavy svou účastí, či neúčastí rozhodujeme o jejím dalším osudu. Pokud totiž přijede do vašeho města taková odborná "pouť", na kterou ovšem nepřijdou zvědavci a zájemci, tak se dá s jistotou tvrdit, že příští rok již nikdo nepřijede.
Jako obvykle byla výstava připravena do posledních maličkostí, zajištění vhodného prostoru, výstavby stánků a kójí, konferenciéra a třeba 100% kontroly nad vystavenými exponáty v době mimo výstavu. Propagace na tuto výstavu byla mnohem intenzivnější než na jiné kraje a přes to zájem návštěvníků nebyl tak velký jak se předpokládalo.
Znamená to snad, že Pardubicko nemá zájem o tento druh výstav? Nebo jak podotkl Ing.Fousek, výstava byla krátce po Amperu?
Ať je to již jakkoliv, hrozí, že příště si budou muset pardubičtí přijet pro informace třeba do Prahy.....

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.