Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Jaký byl ForArch 2008


Document Actions
Jaký byl ForArch 2008
Podívejme se krátce na 19. mezinárodní stavební veletrh For Arch. Ten letos zaznamenal rekordní počet vystavovatelů a byly přistavěny mobilní haly. Kdo z vás se na tento veletrh nedostal, máte možnost se zde krátce seznámit s těmi, kteří dominovali ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.10.2008
reklama

Pražský For Arch se konal v prostrách PVA. Co lze bezesporu ocenit jako výborné, je dokončená trasa metra C až do Letňan. Pokud přijíždíte na veletrh do Prahy například na Florenc, pak jednoduše bez přestupu pokračujete až na výstaviště.

Letos For Arch představil první ročník veletrhu For Elektro. Pro běžného návštěvníka to byl vyznačený sektor pro technologie z oblasti elektrotechniky. Je logické, že pro stavebníka jsou určité části elektroinstalačních prvků  vhodné prokonzultovat s výrobci ještě před samotným výběrem. Informace o způsobech úspor energie, ochran před přepětím nebo možnostmi systémových instalací nelze získat tak snadno a rychle, než na veletrzích k tomu určených.

For Arch je již dle svého názvu určen pro ty, kteří se zabývají návrhy. Tedy architekty, investory, projektanty. V těchto jmenovaných skupinách se samozřejmě skrývají i koncoví spotřebitelé v roli investorů, ale také i například elektrotechničtí odborníci, kteří se přicházejí seznámit s novinkami, které například na AMPERu ještě nebyly.

For Archu resp. For Elektru dominovaly především systémy inteligentních budov. Což je samozřejmě trend, který ovšem posouvá domovní elektroinstalace z dosavadních znalostí zapojení vypínačů do vyšší úrovně.

A které značky nás oslovily?
Hned při vstupu ABB, naproti MOELLER, v uličce již křičel červenobílý nápis LEGRAND. Krásný stan měla také GIRA. Našli jsme INELS a z dalších našich známých výrobců například SALTEK, CANFOR nebo MERTEN, UNICA, a v další hale objevena MIRAVA, u nás kdysi známý dodavatel vypínačů ELSO ve vyšším krytí.

A v čem byl For Arch pro nás elektrikáře zajímavý? Pokud jste stálý návštěvník existujících veletrhů elektrotechniky v Česku, pak jste měl více možností shlédnout stavební prvky, do kterých se naše instalace umísťují.

Podrobná fotogalerie zde ...

 
 


 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
... české zastoupení firmy DEHN + SÖHNE každé dva roky vždy k příležitosti veletrhu Amper vydává zkrácený český katalog svých výrobků. Opravdovou lahůdkou je druhá kapitola tentokrát žlutá, tedy Yelow/Line ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Orientace v ochranách proti přepětí není v dnešní době nové ČS EN 62 305 zrovna snadná. Česká značka OEZ vydává aplikační příručku se základními informacemi pro projektování ochran proti přepětí. Z oblasti elektromagnetické kompatibility toho bylo již napsáno hodně. Ovšem od každého výrobce se očekává ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933