Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Jaké jsou ohlasy vystavovatelů MSV 2021 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.11.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Jaké jsou ohlasy vystavovatelů MSV 2021


Jaké jsou ohlasy vystavovatelů MSV 2021
Jak se dá v letošním roce cokoliv hodnotit? Na základě čeho? Toho co bylo nebo toho co by v budoucnu mohlo být? Jako po každém veletrhu přichází debata na téma, zda to stálo za to. Kdo vlastně může hodnotit, aby to nebylo pouze dílčí subjektivní hodnocení založené na irelevantních ukazatelích? Budou přesná čísla z turniketů, podobně jako lajky na sociálních sítích, hlavním měřítkem? Pokud se odvrátíme od strojírenství a průmyslové automatizace k nám do instalační elektrotechniky, jak budou úspěšné naše výstavy a veletrhy?
Komerční sdělení, Miroslav Minařík, ze dne: 16.11.2021



Určitě to známe všichni. Pokud jsou plné uličky návštěvníků, je veletrh skvělý. Ve skutečnosti se hodnotí vnější atmosféra, ale nic to neprozrazuje o skutečném zájmu. Tento rok lze označit za katarzi a to nejen ve výstavnictví. Ode zdi, ke zdi, tak se dá nazvat mnoho situací v českém (světovém) prostředí. V takové rozkmitané době pořádat veletrh rozměrů jako je MSV, můžeme označit jako velice odvážné.

Obvykle na tiskové zprávy moc nereaguji, ovšem letos jsem si našel čas si obejít některé vystavovatele sám. Jejich hodnocení koresponduje i s následujícími výroky.


Mám velkou radost, že se nám všem dohromady podařilo udělat další ročník MSV. Byla roční pauza, bylo to náročné, ale nesmírně mě těší, že vrchol průmyslové sezóny ve střední Evropě je opět v Brně.
Karel Havlíček, místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy


Skvělý veletrh. Je to důkaz úžasné schopnosti českých firem se prezentovat.

Jakub Kulhánek, ministr zahraničních věcí



Chci ocenit práci Veletrhů Brno, je tady přes tisíc firem, což je v současné době fantastický úspěch. Celý veletrh jsem si prošel a vážím si toho, co jsem viděl. Firmy se posunuly v digitalizaci, v Průmyslu 4.0 a ve všech oblastech, které Svaz průmyslu a dopravy ČR prosazuje.

Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR


Z japonské perspektivy je český trh určitě velmi důležitý. Dá se říci, že je jakousi branou do Evropy. Japonská expozice na MSV je způsob, jak se Japonsko snaží podporovat svoje firmy při jejich expanzi na zahraniční trhy.
Hideo Suzuki, velvyslanec Japonska v České republice

Veletrh je s ohledem na situaci úspěšný. Před měsícem jsme navštívili světovou výstavu EMO v Miláně, a i tam se výrazně snížil počet firem. Myslím, že brněnský MSV rozhodně nemá vůči minulému ročníku relativně horší parametry než EMO. Z podniků sdružených ve Svazu strojírenské technologie dosahuje letošní účast 75 procent v porovnání s MSV 2019. Považujeme to za důležité, protože firmy svou účastí dávají najevo, že jsou stále na trhu a připravené pokračovat v činnosti.

Oldřich Paclík, ředitel Svazu strojírenské technologie

Byli jsme MSV mile překvapení. Jsme tradiční vystavovatelé, a pokud se nestane něco naprosto nepředvídatelného, můžete s námi dále počítat. Překvapující byl zájem potencionálních zákazníků. Byl zájem o stroje, ptali se na konkrétní věci, nebylo to jen obecné. Letos přišli na veletrh jen ti, kteří o něj měli skutečně zájem.
TAJMAC-ZPS, Hana Modlitbová, vedoucí propagace

Skladba návštěvníků je zajímavá, nových kontaktů jsme získali docela dost a zastavili se i stávající zákazníci. Ta odmlka byla dlouhá a byli jsme rádi, my i zákazníci, že jsme se opět potkali. Sešli jsme se po dlouhé době i jako kolegové, v tomto ohledu to bylo fajn. Telefon a on-line spojení nenahradí osobní kontakt.

Yamazaki Mazak Central Europe, Martin Kopecký, Application Engineer CZ



Jsme rádi, že tady můžeme být. Bylo to těžké rozhodnutí, ale bylo správné, a to zaprvé pro naše zaměstnance jako motivace, abychom ukázali, že jsme zase na scéně a zadruhé pro návštěvníky veletrhu. Zákazníci projevili zájem o naše produkty. Český metalurgický a zpracovatelský průmysl je stále na vysoké úrovni a jsme rádi, že zde můžeme vystavit nejmodernější technologie, které můžeme integrovat i do Průmyslu 4.0. Těšíme se na příští ročníky.
ALFLETH Engineering AG, Thomas Alijew, majitel

S účastí jsme spokojení, od úterý to bylo dobré, vypadalo to jako dříve. U nás je spokojenost. V posledním roce jsme nikde nevystavovali. Z devadesáti procent přicházeli naši stávající zákazníci a deset procent je náhodných zákazníků, které ještě neznáme.
SK Technik, Radek Soukup, technický a obchodní poradce

Co se týče stánku, tak jsme nad míru spokojení. Všechno je podle našich představ a jsme rádi, že to Veletrhy Brno dokázaly takto zařídit. Návštěvníky tady máme. Jsme zvyklí, že se u nás lidé zastavují a zjišťují, co máme nového. Veletrh je místo, kde se diskutuje o rozjednaných obchodech a kde se ladí detaily spoluprací. Celkově jsme s veletrhem spokojení.
TECNOTRADE obráběcí stroje, Karel Juránek, vedoucí servisu

Účast v projektu Digitální továrna 2.0 nám dává velký smysl. Trend digitalizace je tady už dlouho, ale lokálně ještě pořád není úplně uchopený. Vidíme zde prostor pro osvětu, proto jsme rádi, že Digitální továrna už nestojí bokem, ale je nedílnou součástí pavilonu. Je to i symbolické, protože digitalizace se stala nedílnou součástí naší reality, ať už té strojírenské a průmyslové, nebo všeobecně, jak to ukázal i covid-19.

Siemens, Veronika Němcová, Head of Communications

Veletrh už není jenom o businessu, ale o setkávání s partnery. Přijdou si za námi popovídat. Samozřejmě k nám chodí více ti, které osobně známe. Dvacet procent kontaktů, které tady získáme, jsou zcela nové.

SCHUNK Intec, Pavel Ambrož, General Manager

Veletrh vnímáme jako utužování vztahů. Sejdeme se tady s dlouholetými partnery a kromě obchodu se spolu i zasmějeme. Celkově jsme s letošním ročníkem spokojení a jsme rádi, že se v rámci možností uskutečnil.

KUBOUŠEK, Tomáš Dudík, regionální obchodní manažer

V naší expozici jsme se doslova nezastavili. Návštěvnost byla velice příjemná a zájem nás určitě překvapil. Přišli k nám stávající zákazníci, ale především jsme zde získali ty nové. I v tom letošním nastavení samotného veletrhu vidíme v nových kontaktech velký potenciál. Tím, že se prezentujeme na Mezinárodním strojírenském veletrhu si posilujeme svou značku.
MCAE systems, Kristýna Homolová, manažerka marketingu

Naši partneři si nás na veletrhu našli. Letos nás překvapil vysoký zájem studentů. Celkově hodnotíme veletrh pozitivně.
Stäubli Systems, Michal Šára, ředitel robotiky

Veletrh byl pro nás důležitý. Rok se nic nekonalo a bylo už důležité se potkat. Přímý kontakt je nenahraditelný. Příznivé je to, že cítíme ochotu investovat do firem, do našich měřících technologií, a to nás příjemně překvapilo.

Hexagon Manufacturing Intelligence, Marek Süč, Area Sales Manager



Jsme příjemně překvapeni, že je tu více lidí, než jsme očekávali. Veletrh je pro nás vždy stěžejní. Všechno funguje, na nic si opravdu nestěžujeme.
Valk Welding CZ, Hynek Tymrák, Technical Advisor

Na veletrh za námi přicházeli především návštěvníci, kteří měli potřebu si opravdu něco pořídit. Jsme s veletrhem spokojení.

DATRON-TECHNOLOGY, Jiří Malůš, jednatel společnosti

Veletrh nás mile překvapil. Uvnitř hal bylo hodně lidí. Letos je to samozřejmě jiné, zákazníci sem jezdí přesně s očekáváním, že „něco“ přivezou. Letošní veletrh rozhodně hodnotíme kladně. Naši stávající i potencionální zákazníci si nás tu našli.
Mahr, Zdeněk Šaroch, Head of Sales

Obsazenost byla slušná, zákazníci přicházeli a setkávat se chtěli. Z mého pohledu se určitě splnilo, co od veletrhu očekáváme. Struktura návštěvníků zůstala stejná. Jsou tu návštěvníci ze Slovenska, z Moravy a z Čech, kteří sem jedou několik hodin, aby se veletrhu zúčastnili. Za mě jako za Arburg budeme dále pokračovat, chceme se účastnit veletrhů, je to naše obecné směřování. S letošním ročníkem jsme spokojení.
Arburg, Daniel Orel, jednatel

Jsme tradiční vystavovatel a jsme moc rádi, že tu zase jsme. Důležitý je pro nás veletržní networking, možnost setkávat se naživo a domlouvat nové obchody, ta atmosféra je nezaměnitelná. Proto jsme se rozhodli vystavovat a myslíme, že jsme udělali dobře.

HESTEGO, Monika Šimánková, statutární ředitelka

Z brněnského veletrhu jsem velice mile překvapený a mohu říci, že po celém tomto týdnu vládne u nás spokojenost. Přišli stávající zákazníci, ale i noví, potencionální zákazníci s konkrétními dotazy.
Flow Europe GmbH, Igor Kopál, Business Area Manager

Jsme tu pravidelně a letošního ročníku jsme se trochu obávali, i kvůli posunutému termínu. Nicméně jsem spokojený. Veletrh pro nás, zdá se, bude velmi úspěšný. Ubylo lidí, kteří se přicházeli jenom podívat, a je tady víc konkrétních zákazníků.

Vavruška Trade, Jiří Vavruška, majitel

I přes současnou situaci se za námi přišlo podívat dostatek lidí. Veletrh je pro nás místem, kde se setkáváme se stávajícími partnery a posilujeme s nimi vztahy.
1.PLASTCOMPANY, Petr Betáš, výkonný ředitel

Veletrhy bereme jako hlavní marketingovou akci v tuzemsku. Pokud bychom tady nebyli, nemohli bychom získat nové partnery a utužit vztahy s našimi VIP klienty. Vidíme v nich tedy potenciál pro budování firemní značky.
Milan Bolf, jednatel společnosti PAPco a partner společnosti Olympus

Vnímáme naši účast na veletrhu jako úspěšnou. Je skvělé tu být.
Reesink Logistic Solutions, Maciej Ornowski, Managing Director



Jsme rádi, že se MSV vůbec koná. Jsme zde už sedmý rok a příští rok přijedeme zase s novým produktem. Věřím, že se zde sejdeme všichni bez covidových omezení.
ErgoPack Bohemia, Libor Hrstka, jednatel

Jestliže mohu zhodnotit přínos celé naší účasti na veletrhu, tak opravdu jen pozitivně. Zúčastnili jsme se projektu kompletní balicí linky a ve výhledu máme další účast na lince, která bude ještě propracovanější.

Tech-Con (Markem Imaje Packaging Live), Stanislav Zdražil, produktový specialista

A strojírenství? Návštěvnost Fóra aditivní výroby Jana Homoly (www.Strojirenstvi.cz) překonala původní očekávání. Ovšem to koresponduje s precizní přípravou pořadatelů.



Hodnocení bude vždy z určitého úhlu pohledu subjektivní. Nutno přiznat, že se v letošním roce prodalo opravdu méně občerstvení a podle slov hostesek byl dramatický nízký zájem o reklamní předměty. Ať je již veletrh hodnocen jakkoliv, letos to byl "krok do neznáma", který vyšel. V následujícím období budeme rádi, pokud budou očekávané výstavy a veletrhy s takovým výsledkem jako byl letošní Strojírenský veletrh!

Záznamy všech rozhovorů naleznete zde v archívu Elektrika.TV!



TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s. - Výstaviště 405/1, Brno - 541 151 111 - info@bvv.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.