Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Jak se vzdělává obyčejný elektrikář? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.03.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Jak se vzdělává obyčejný elektrikář?


Jak se dnes vzdělávají elektrotechnici, kteří nejsou ve vedoucí funkci? Běžný řadový zaměstnanec přece nestuduje technické normy a nečte odborné příručky po večerech. Určitě se věnuje svým zálibám nebo rodině. Ale jak je pak v dnešní době tím dobrým kvalifikovaným pracovníkem? Vždyť to přece nemůže stihnout během pracovní doby! Zvláště pak, pokud do práce chodí pracovat a ne se učit!
Miroslav Minařík, ze dne: 30.03.2017



V dnešní době neustálých novinek a změn v technických normách již není dost dobře možné uvažovat, že by se byť obyčejný elektrikář nějak nevzdělával. Byly doby, kdy vám vědomosti vydržely od vyučení třeba i 15 let a jedinými novinkami bylo to, co se člověk dozvěděl na pravidelném školení z vyhlášky 50/78Sb.

Jak takové vzdělávání vidí Alexandr Horský, cechmistr ECPR Plzeň, jednoho z posledních funkčních odborných spolků?


Máte tedy někdo představu jak se může řadový elektrikář udržovat ve znalostech nebo být dokonce tím znalým odborníkem, aby mu to neodebíralo příliš mnoho času z jeho osobního volna?
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.