Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Jak dalece je Plzeňský cech financován z Německa (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.03.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Jak dalece je Plzeňský cech financován z Německa


V letošním roce jsem se opět účastnil každoročního hodnocení činnosti plzeňského elektrotechnického cechu. I tentokrát byly veřejně slyšet hospodářské výsledky. Přes to, že znám elektrotechnických společenstev hodně, o tomto jediném cechu se výsledky dozvíte, i když nejste jeho členem.
Miroslav Minařík, ze dne: 9.03.2017



Z různých koutů republiky stále slýchávám, že elektrotechnechnický cech v Plzni je financován spřáteleným cechem z Německa. Kdybych nebyl pravidelným návštěvníkem tohoto spolku na jejich valných hromadách, možná bych se domníval něco podobného. Tato společnost je totiž funkční. Tak funkční až je to podezřelé.

Dnes, v době, kdy už o některých spolcích neslyšíme, protože se zavřela voda nad jejími tahouny, nikoliv nad spolkem jako takovým, tak cech v Plzni je stále plný síly. Nikdy neměl ambice být součástí velkého bratra a rozhodovat o osudech elektrotechnických živnostníků. Plánuje si své aktivity a ty plní ke spokojenosti svých členů. To je cílem spolku.

A jak je to s tím financováním z Německa? Alexandra Horského jsem se ptal již loni. Poslechněte si jej sami ...



Je tedy dobré mít na paměti,
že komunitní činnost je závislá především na osobním seběobětování, nikoliv na výši vybraných příspěvků. A druhý postřeh, každá komunita i firma má své poslání a možnosti. Nepřisuzujme funkce a sílu něčemu, co k tomu není určeno. V Plzni to vypadá, že ví, co dělají.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELEKTROTECHNICKÝ CECH PLZEŇSKÉHO REGIONU - Vejprnická ul. č. 56, Plzeň - 377 221 339 - horsky.a@seznam.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.