Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Jak ABB přispívá k Digitální transformaci? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.01.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Jak ABB přispívá k Digitální transformaci?


Jak ABB přispívá k Digitální transformaci?
ABB přispívá k Digitální transformaci (nejen) českého průmyslu. ABB totiž není zdaleka pouze dodavatelem robotů, byť je to jedna z domén. ABB, jako jeden z technologických leaderů je globálně unikátní v rozsahu svého portfolia. Pro průmyslové podniky jsme schopni dodat vše počínaje elektrifikací, automatizací, pohony nebo právě robotizaci. To co je však zcela zásadní je technologické propojení jednotlivých řešení pomocí platformy ABB Ability. Jedněmi z témat, které bych určitě rád zmínil specificky jsou nástroj pro řízení výrobních procesů ABB Ability Manufacturing Operations Management a sw řešení pro prediktivní údržbu, využívající umělé inteligence ABB Ability Ellipse, říká v tomto rozhovoru David Řehoř ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 13.01.2020



Pokud jsme pouze pasivní příjemci tiskových zpráv nebo jiných krátkých sdělení médií, těžko si lze udělat podrobnější představu o skutečné produkci toho kterého výrobce. Proto se Denisa Ranochová Davida Řehoře zeptala, co vše ABB v oblasti digitalizace kromě robotů nabízí. Odpovědí byl výčet různých segmentů průmyslového světa, který potvrzoval tvrzení, že digitalizace propojuje vše. 



Řeč byla také o objasnění pojmu ABB Ability, což je pro většinu z nás pojem nepříliš známý. Nejde pouze o platformu, jde především o více než 220 konkrétních digitálních řešení, objasňuje David Řehoř. Denisa se ptá na řešení, které je nejvíce žádané. Odpověď potvrzuje domněnku všech, kteří tvrdí, že dnes se svět točí především kolem kombinací, než kolem jediného zázračného řešení.


Pro větší náhled kliknout!

ABB spolu s Microsoftem nesdílí pouze stejnou budovu v Praze, ale i na MSV 2019 jsou obě značky jako jedni z hlavních partnerů Digitální stezky MSV 2019. ABB představila tyto zásadní myšlenky. První Ability souvisí s druhou, robotickým kolaborativním krasavcem YUMI, z kterého se zpracovávají data. David ji popisuje jako orchestrační vrstvu digitálních procesů. A třetí představovaný exponát bylo datové centrum (ABB + HP Enterprise + RITTAL) s názve Security Edge Data Center jako centrální mozek továrny. Jako zajímavou skutečnost byl Davidem popisován způsob financování, který je z ekonomického pohledu velice zajímavou alternativou. 

Celý rozhovor sledujte v tomto videozáznamu ...


Závěrem rozhovoru byly zmíněny oblasti, do kterých ABB nejvíce investuje. 

Více videozhovorů ABB naleznete zde!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o. - Sokolovská 84-86, Praha 8 - 222 832 111 - info@cz.abb.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.