Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

JABLOTRON: Webová Samoobsluha Jablotron


Document Actions
JABLOTRON: Webová Samoobsluha Jablotron
Elektronická zabezpečovací zařízení se v obydlích s rozvojem demokracie množí jako houby po dešti. Český renomovaný výrobce přinesl na letošním AMPERu ke svým zabezpečovacím systémům zásadní novinku pro uživatele i servisní techniky. Samoobslužné rozhraní přes internet. Kdo využívá této značky, má nyní k dispozici alternativu, která mu zpřehlední situaci o střeženém objektu a umožní odkudkoliv upravovat parametry. Pokud vás tato služba oslovuje, sledujte právě tento článek!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 30.05.2014
reklama


Webová Samoobsluha Jablotron je unikátní služba, která umožňuje uživatelům i montážním technikům on-line přístup k zařízením z produkce společnosti Jablotron. Zákazníci Jablotronu ji mají k dispozici pro správu svých systémů. Koncoví uživatelé alarmů ji využijí k ovládání a monitorování svých zařízení. Montážní technici pomocí ní dostávají do rukou mocný nástroj, jenž jim umožňuje servisní dohled a správu všech nainstalovaných alarmů i pohodlné vytváření nabídky.
Vše ohledně vašich alarmů nebo instalací je přehledně k dispozici v jedné aplikaci dostupné
odkudkoliv.



Správa systému pro uživatele
Z kavárny, z dovolené nebo ze služební cesty si může uživatel ověřit stav alarmu, ovládat jej, prohlížet historii událostí i fotografie pořízené detektory s kamerou a další. Stačí jednoduchá registrace a uživatel získá účet a přihlašovací údaje do webové samoobsluhy i do aplikace upravené pro chytré telefony.

Samoobsluha Jablotron umožňuje uživateli:
  • zjistit aktuální stav alarmu (v úvodním widgetu jsou vidět vaše zaregistrovaná zařízení a u každého poslední evidovaná událost a počet sekcí v odjištěném a zajištěném stavu)
  • zajistit / odjistit alarm nebo jeho část
  • ovládat programovatelné výstupy (nejčastěji pro ovládání spotřebičů)
  • prohlížet historii událostí s možností jejího exportu do souboru
  • prohlížet a pořizovat fotografie z detektorů s kamerou
  • sledovat průběh teploty v objektu či venku (včetně upozornění na překročení nastavených teplot nahoru nebo dolů v definované denní době)
  • sledovat spotřebu elektřiny (včetně nastavení notifikace při překročení spotřeby za den/měsíc)
  • ovládat vytápění pomocí termostatu, který lze v samoobsluze nejen ovládat (měnit aktuální teplotu, měnit program), ale i kompletně programovat a nastavovat topné programy. I zde je možno nastavit notifikaci při překročení nastavených teplotních limitů
  • zasílat oznámení na vybrané kontakty SMS, E-mailem, standardním PUSH mechanismem pro mobilní telefony
  • sledovat aktuální polohu vozidla, stejně jako možnost vzdáleně jej zajistit či zablokovat startér pomocí imobilizéru
  • vytvářet plnohodnotnou knihu jízd pro vozidla, sledovat a optimalizovat náklady na jejich provoz
  • a další užitečné funkce


O svých alarmech má uživatel dokonalý přehled - přístup ke všem je z jednoho místa pod jedním přihlášením. Nemusí to být jen alarmy z objektů, ale také zabezpečená vozidla, karavany, mobilní zařízení aj.

Správa instalací a nabídek pro montéra

Přehled o všech instalovaných zařízeních – modul Správa Instalací
Jedná se o unikátní nástroj pro montéry, kteří zde mohou na jednom místě spravovat všechny nainstalované alarmy. Modul Správa instalací nalezne na svém účtu ve webové Samoobsluze Jablotron v části Moje firma. Zde má montér seznam všech svých zařízení s kompletním přehledem o jejich aktuálním technickém stavu, náhledem do historie a
diagnózu provozu.


Své instalace si může filtrovat podle typu alarmu nebo na základě jejich aktuálního stavu. Tak uvidí například jen alarmy, které aktuálně hlásí nějaký technický problém a může na něj rychle zareagovat servisním zásahem. Poskytne tak nadstandartní služby svému zákazníkovi, kterého kontaktuje dříve než by sám zákazník začal závadu na systému řešit. Navíc si může montér nastavit notifikaci, takže jej samoobsluha upozorní E-mailem nebo SMS o poruše ihned po jejím vzniku.


V detailu každého alarmu má montér možnost vidět celkový přehled, a sice v podobě zobrazení stavu jednotlivých skupin poruch (stavy napájení, komunikace, stav baterií v periferiích, rušení nebo jiné poruchy, typ SIM karty v zařízení a aktuální kvalitu GSM signálu, aktuální verzi FW) s datem, od kdy stav trvá. Kromě toho má přehled o kompletní
historii událostí – musí povolit majitel objektu. V aplikaci Správa instalací najde i kompletní log technických událostí alarmu, který graficky znázorní kvalitu GSM připojení, historii změn firmware či komunikace. Velice užitečnou aplikací pro montéra v rámci Samoobsluhy Jablotron je WebLink. Montér pomocí ní může odkudkoliv změnit nastavení alarmu dle požadavků zákazníka. Není problém, že je právě jinde na montáži nebo nemá u sebe svůj počítač. WebLink umožňuje instalatérovi nastavit většinu funkcí alarmu. Výhodou modulu WebLink je, že jej lze spustit z libovolného počítače s internetovým prohlížečem. Není tedy závislý pouze na notebooku s Windows, ale běžně s ním může pracovat na dnes rozšířených tabletech s OS Android nebo iOS.



Vytvoření profesionální nabídky - modul Internetová nabídka
Další součástí webové Samoobsluhy je modul Internetová nabídka, která usnadní instalatérům vytvoření obchodní nabídky. Zde si instalatéři mohou vést evidenci zákazníků a vytvoření profesionální nabídky zabezpečovacího systému Jablotron včetně smluvních dokumentů, katalogů v pdf. Na jednom místě mají jednoduchý nástroj pro evidenci všech svých zákazníků s možností zařazování do skupin a propojení s nabídkami, které jim odeslali. Vytvoření nové, profesionálně vypadající nabídky je pak otázka několika okamžiků díky integrovanému průvodci a mechanismu šablon. Montér tak může nabídku sestavit na základě doporučení nebo na základě vlastních typových sestav instalací. U každé nabídky je pak možno vytvářet a evidovat neomezený počet variant. Díky zabudovanému kontrolnímu mechanismu, již nikdy neopomene odeslat novou verzi nabídky zákazníkovi, objednat zboží na realizaci nabídky či vystavit smlouvu. Všechny tyto části standartní profesionální nabídky jsou totiž automaticky generovány modulem. Na jeden
klik tak montér může vygenerovat profesionálně vyhlížející nabídku, katalog použitých prvků, objednávkový list, smlouvu o dílo, předávací protokol atd.

Přístup ke všem informacím - modul Úložiště
V tomto modulu nalezne montér vždy nejnovější informace a software pro všechna zařízení JABLOTRONu. Nebude již muset hledat, kde má manuál k poslední verzi firmware a podobně. Zde nalezne nejen veškeré manuály, ale také aktuální verze obslužných SW a poslední verze FW jednotlivých výrobků. U každého z nich je vždy přehledně popsáno, jaké změny přináší a s jakými výrobky je kompatibilní.

O aplikaci Webová Samoobsluha Jablotron
Webová samoobsluha JABLOTRON je k dispozici instalatérům a uživatelům od roku 2011. Počet jejích uživatelů neustále narůstá zrychlujícím se tempem. V současné době je do Samoobsluhy Jablotron zaregistrováno více než 23000 uživatelů a 20000 zařízení. Aplikace je neustále zdokonalována a jsou rozšiřovány její funkce. Webová Samobsluha Jablotron je vyvinuta v České republice firmou JABLOTRON ALARMS a je k dispozici všem zákazníkům využívajícím její výrobky v ČR i v zahraničí.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální katalog produktů JABLOTRON
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 4)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V dnešní době už není žádnou výjimkou, pokud ovládáte svá zařízení pomocí mobilního telefonu. Společnost ABB s.r.o. v loňském roce uvedla na trh řadu těchto přístrojů a v letošním roce došlo k jejímu rozšíření. Jaké zahrnuje novinky a aplikace, čtěte zde ...
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Víte, co se skrývá pod označením PZS? My už ano. Pokud se zajímáte o oblast bezpečnosti a střežení objektů, nebo si jen chcete zajistit svůj pozemek, máme tu pro vás článek o zajímavém zabezpečovacím systému KeyGUARD společnosti DIAMONDS TECHNOLOGY ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Už nám zakázali telefonování v autě a teď se prý blíží zákaz i telefonování během bouřky! Jde o vtip nebo opravdu hrozí nějaké nebezpečí? Telefonování za bouřky a jeho nebezpečí bych přiřadil mezi tzv., Urban legend. Legenda o černém autě začínala také tmavým kočárem a tak tomu je i s použitím mobilu za bouřky. 
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933