Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

IVEP: Kompaktní vnitřní odpojovače QAK


Document Actions
IVEP: Kompaktní vnitřní odpojovače QAK
Pokud vaše pracovní náplň spadá do oblasti energetiky, nebo se jen zajímáte o přístroje či služby pro vn/vvn, mohl by vás zaujmout sortiment české společnosti IVEP, obzvláště pak nové kompaktní odpojovače určené právě pro vysoké a velmi vysoké napětí ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.06.2010
reklama

Česká společnost IVEP, sídlící v Brně je výhradním zástupcem firmy COOPER POWER SYSTEMS pro Českou Republiku a Slovensko. Její produktové portfolio včetně služeb je zaměřeno především na oblast energetiky.
Máme pro vás videospot z letošního veletrhu Amper, kde nás Marek Chladil seznámil s touto společností ...

Videorozhovor sledujte zde ...

Sortiment společnosti IVEP lze rozdělit do dvou hlavních kategorií, na venkovní a vnitřní:

  • venkovní odpínače a úsečníky
  • venkovní odpojovače
  • venkovní trakční odpojovače
  • izolátory a pojistkové spodky
  • vnitřní odpojovače, zkratovače a uzemňovače
  • elektromotorické a ruční pohony
  • přístrojové transformátory vvn
  • elektrické přístroje a zařízení vn/vvn
  • testery spínacích přístrojů


Obr.1 Vnitřní trojpólový odpojovač QAK s pohonem SP-CB50
Obr.2 Mechanismus nouzové ruční manipulace pomocí izolační tyče

Vnitřní odpojovače QAK
Vnitřní odpojovače QAK slouží ke spínání nezatížených elektrických obvodů v rozvodnách vn. V nabídce IVEPu je k nalezení mnoho typů, ale v základu se všechny rozdělují na trojpólové, dvojpólové či jedopólové provedení pro svislou nebo vodorovnou montáž. Pohony odpojovačů jsou ruční nebo motorové s možností ručního nouzového ovládání.

Vynikají svou kompaktností při zachování vysoké zkratové odolnosti. K přínosným vlastnostem patří kontaktní systém se sníženým úbytkem napětí, stříbřená proudová dráha (99,9%Cu) a dálková signalizace stavu. Tyto produkty samozřejmě vyhovují normě ČSN EN 60694:2000, ČSN EN 62271-102 a dalším souvisejícím normám.


Obr.1 Vnitřní jednopolový odpojovač QAK 12kV/3150A
Obr.2 Elektromotorický pohon odpojovačů SP-CB40

Na závěr ještě zmíníme i dostupné služby, protože obzvláště u vn/vvn je opravdu lépe nic nezanedbávat a vše svěřovat odborným specialistům. U IVEPu zajišťují veškeré ověřování rozvaděčů včetně typové zkoušky, dále pak výkonové, zkratové, oteplovací a napěťové zkoušky vysokonapěťových zařízení i spínacích přístrojů, testy mechanické trvanlivosti a odolnosti proti vibracím apod., včetně individuálního testování dle specifikace zákazníka.

Více podrobných informací o funkci odpojovačů, uzemňovačů a další souvislosti naleznete v jiném článku na našem portálu zde.


Aplikace odpojovače QAK-FE 25kV/1600A


Pokud pracujete v oboru, máte možnost vyžádat si více informací níže uvedeným formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Máte z ploužení autem v městské dopravě či hledání místa k parkování stresové stavy? Neholdujete motorkám a jízdu na kole spojujete s námahou, pocením a nutným převlékáním? Elektrická kola eliminují nevýhody klasických kol a stávají se novým fenoménem v dopravě ...
Potřebujete transformátor, ale máte napjatý rozpočet? Co tedy ušetřit a raději se poohlédnout po kvalitně repasovaném kusu? Zajímá-li vás, jak v dnešní nesnadné ekonomické situaci snížit náklady při pořizování těchto druhů zařízení, tak bychom měli jeden tip ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933