Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

IP a Wi-Fi ozvučení bytů a budov


Document Actions
IP a Wi-Fi ozvučení bytů a budov
V domácnostech začíná vládnout výpočetní výkon. Digitalizace mění nejen spotřebitelské nakupování, ale i ovládání spotřebičů, osvětlení a také multimédií. Každý rok jsme svědci obrovského množství novinek ve spotřební elektronice. V mnoha případech mají společného jmenovatele. Komunikace po síti. Ať jde o prvky internetu věcí nebo příbuzné destinace, v každém případě mění stávající paradigma. Jaký bude standard ozvučování v blízké budoucnosti?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 29.01.2019


Ozvučování více prostor najednou již dlouho není doménou pouze komerčních objektů. Stejně tak nejde o produkci hudby, respektive vysílání rádia. Požadavky jsou různé, dle konkrétních potřeb provozovatele. Jak to vše zařídit? Předem nemusí být znám ani typ přehrávaného obsahu, výběr konkrétních a počet místností. V každém případě by měl být na počátku rozvahový projekt, co pro ozvučení připadá v úvahu.  

Situace v praxi vypadá často tak, že investor buď neví nebo nemá volné prostředky na stoprocentní ozvučení dle svých představ. V takovém okamžiku DEXON přichází se zajímavým řešením prostřednictvím přehrávačů zvuku připevněných na stěnách. Jde o cenově dostupná řešení, která umí zprostředkovat obsah zvukových souborů z různých typů médií.  

Dnešní technologie umí hodně. Tedy umí tolik, co by nás v minulosti ani nenapadlo. Digitalizace prostřednictvím ethernetového kabelu dokáže přenést i tolik žádanou šířku pásma Hi-Fi a navíc se službami, které bychom bez digitální konstrukce těžko konvenčními analogovými způsoby realizovali. Poslechněte si možnosti přímo z úst Kamila Tomana.


Podobně jako do instalační elektrotechniky vstupují prvky digitalizace, například prostřednictvím domácí automatizace. Jinak řečeno prostřednictvím systémových, chytrých či dokonce inteligentních instalací, se proměňují i technologie související. Pokud nemáte osobně představu o trendech v oblasti ozvučování, sledujte náš seriál s prvky značky DEXON!

Listovat a prohledávat katalog DEXON můžete zde!






POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog ozvučovací techniky DEXON
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 5)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEXON CZECH s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933