Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Docházkové systémy (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.10.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Docházkové systémy


docha1.jpg
(1.) Invex 2003. Hlídání svých zaměstnanců, podobně jako kontrola vlastní peněženky.... Důvěřuj, ale prověřuj! Pryč jsou časy, kdy jsme obloudili vrátného např. čerstvou zeleninou ze své zahrádky, a on nám na oplátku ve správný čas "píchnul". Dnes se na tuto techniku můžeme pouze hněvat. Některou neobloudíme žádnými návrhy....
Igor Nováček, ze dne: 9.10.2003

Určitě jste se již setkali s různými systémy, které evidují pohyb osob. Jsou různé.... ... s turnikety, bez turniketů a dozorem, dozorem hlídače osobně nebo pouze kamerou...

Tyto systémy efektivně zlepšují personální a mzdovou agendu. Často odpadá mnoho administrativních úkonů s ověřením fyzické přítomnosti osob. Systémy však často umožňují nejen osoby identifikovat, zaznamenávat čas a počítat, ale také mohou nahlédnout do databází a určit zda majitel konkrétního elektronického klíče je oprávněn vstoupit, nebo například zda má předplacen oběd.

Na Invexu 2003 jsme navštívili společnost  S.A.I., která má ve své nabídce širokou škálu produktu, pokrývajících všechny potřeby v této problematice. Na stánku jsme mohli vyzkoušet přímo některé ukázkové sestavy.

Systémy jsou dodávány včetně příslušného systému (bohužel) pouze pro Windows. Dobré zajištění proti zneužití.

Zaměstnanec má stejný přehled jako jeho zaměstnavatel o své pracovní přítomnosti na různých pracovištích. Stačí aby každý pracovník vlastnil identifikační přívěšek a při vstupu do dozorované oblasti se tímto předmětem přiblížil ke snímací části systému.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.