Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Instalační moduly rádia ABB do vícerámečků (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.09.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Instalační moduly rádia ABB do vícerámečků


Instalační moduly rádia ABB do vícerámečků
Odcházíte z automobilu, kde jste po cestě poslouchali audioknihu. Přicházíte domů a díky možnosti se spojit opět díky bluetooth spojení k domovnímu audiorozvodu ABB navážete poslech tam, kde jste v autě přestali. Ale to je pouze jedna část toho, co ABB letos nabízí. Přístroj je funkční rádio s různými možnostmi nastavení a používá se na stěně, v podomítkové instalaci. Přístroj nabízí např.: rozhraní Bluetooth pro přehrávání hudby z mobilních přístrojů, nebo pro odesílání hudby do mobilních přístrojů, rozhraní AUX pro přehrávání hudby z externích přístrojů, nebo pro odesílání hudby do externích přístrojů, paměť až pro 8 oblíbených položek (oblíbených stanic), příjem stanic DAB+, příjem stanic FM, zobrazení času a data, funkci budíku, funkci Sleep Time ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 8.09.2022



Ozvučení budov není dnes ničím neobvyklým. Pamětníci středních, dlouhých vln a VKV se už budou muset navždy přepnout na zcela jiné distrubuční kanály. Možností přibývá a potvrzuje to i letošní uvedení novinek ABB na brněnském veletrhu.




--- přepis mluveného slova reportáže ---


Hodně se to změnilo, za tu dobu co bylo klasické rádio standard. FM rádio, které každý zná, má ho vlastně v autě. Momentálně nabízíme tři typy rádií. Jedno je internetové, zaměřené přímo na příjem z internetu. To si spárujete s vlastní wi-fi sítí a jednoduše přijímáte jakékoliv rádio ze světa. Pak máme dva typy, takzvaných DAB+ rádií, což je nový standard, nová platforma pozemního vysílání. Tedy rádia FM+, DAB nebo DAB a bluetooth. Pak můžete připojit vlastní mobilní telefon a z nějakých platforem do toho pouštět jakýkoliv zvuk.




Pokud plánujete do elektroinstalace začlenit také některý z uvedených způsobů, obraťte se pro radu na dodavatele produktů ABB!

Technická dokumentace k Audioworld ABB zde v redakční knihovně!
Více dokumentace ABB EPJ zde v redakční knihovně!

Více videozáznamů ABB EPJ zde v archívu Elektrika.TV!
Více videozáznamů ABB zde v archívu Elektrika.TV!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o., Elektro-Praga Jablonec - Resslova 3, Jablonec nad Nisou - 483 364 561 - epj.jablonec@cz.abb.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.