Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

INSPECTO: Nová aplikace pro provádění revizí VTZ


Document Actions
INSPECTO: Nová aplikace pro provádění revizí VTZ
Jak INSPECTO pracuje? Po přihlášení se vám zobrazí přehledný DASHBOARD, pomocí kterého můžete své revize plánovat, zahájit novou revizi, vrátit se k poslední rozpracované, otevřít archiv revizí nebo přidat klienta a měřidlo do databáze. Pokud revizní technik začíná s novou revizí, zvolí si odpovídající oddíl a šablonu. Šablony využívají jak hodnot zadaných do aplikace revizním ...
Komerční sdělení, ze dne: 6.08.2018


INSPECTO je online software, který díky plánovači a přednastaveným postupům při výkonu usnadňuje a zrychluje provádění revizní činnosti. Buduje také přehlednou evidenci klientů a měřidel, zajišťuje metrologický proces a nabízí aktivní propojení aplikace na definice technických normativů. Obsahuje rovněž neustále aktualizovanou databázi závad s více než 20 000 položkami. INSPECTO pracuje na mobilních zařízeních (Android) i běžných počítačích (internetový prohlížeč) a umožní vám vytvoření revizní zprávy přímo v místě revize.


Pro větší náhled kliknout!


Co nás vedlo k vytvoření revizní aplikace?
„Přestože nyní pracuji v rámci řízení revizních činností na postu managera, více než polovinu profesního života jsem se živil jako revizní technik. Proto dobře vím, že jde o velmi náročnou, a především zodpovědnou práci. A v obou rolích jsem také neustále narážel na potřebu výkonného nástroje, který by přinesl pohodlné plánování, zrychlení provádění revizí, možnost okamžité validace správnosti a úplnosti zadaných údajů, a především sjednocení výstupů. Vše na jednom místě a s možností okamžitého online přístupu k datům bez ohledu na používané zařízení. Na trhu jsem však podobné řešení nenašel. Proto jsme společně s šikovnými programátory dali dohromady tým, který vytvořil zcela novou aplikaci,“ říká Tomáš Šimek, technický ředitel společnosti INSPECTO.

Pro větší náhled kliknout!


Výkonný nástroj a užitečný pomocník
Aplikace INSPECTO aktuálně obsahuje modul pro revize vyhrazených elektrických technických zařízení, který se skládá z oddílů Elektrické stroje, Zařízení pro oblouková svařování, Elektrické spotřebiče a Systém ochrany před bleskem (v průběhu podzimu bude doplněn oddíl Elektroinstalace). Každý oddíl obsahuje šablony pro revizní činnost dle konkrétních norem (nových i dřívějších).
INSPECTO pracuje na principu přednastavených postupů (workflow), které zajišťují optimální sled revizních činností. Revizní technik má ale stále možnost kdykoli doplnit specifickou dokumentaci nebo rozšířit rozsah prohlídek a měření.
Všechny rozpracované i dokončené revizní zprávy (ale také databáze klientů a měřidel) jsou bezpečně uchovávány v cloudovém úložišti Microsoft Azure, které je zajištěno proti ztrátě dat. Díky tomu se už žádnému reviznímu technikovi nestane, že přijde o naměřené údaje, nebo dokonce celé revizní zprávy. Tato koncepce nám navíc dovoluje neomezovat revizního technika ve volbě pracovního nástroje. Může kdykoli využít výhody mobilního zařízení a celou revizi dokončit v místě revize (včetně fotodokumentace) nebo v kanceláři u svého počítače (například při dopisování závěrů). Vyhotovenou revizní zprávu může podepsat elektronicky a ihned odeslat nebo ji vytisknout a předat fyzicky. V aplikaci lze také pracovat i offline a naměřené hodnoty synchronizovat až při dostupném datovém připojení.


Pro větší náhled kliknout!


Jak INSPECTO pracuje?
Po přihlášení se vám zobrazí přehledný DASHBOARD, pomocí kterého můžete své revize plánovat, zahájit novou revizi, vrátit se k poslední rozpracované, otevřít archiv revizí nebo přidat klienta a měřidlo do databáze.
Pokud revizní technik začíná s novou revizí, zvolí si odpovídající oddíl a šablonu. Šablony využívají jak hodnot zadaných do aplikace revizním technikem (databáze klientů a měřidel), tak i neustále aktualizované databáze závad (Závadovník). Databáze umožňují vytváření vlastní struktury zadaných dat, například definovat jednotlivé budovy nebo nákladová střediska u jednoho klienta. Závadovník nabízí předdefinovanou formulaci neshody a citace článku z ČSN na základě licenční smlouvy s ČAS, ale umožňuje též editaci předdefinovaného textu a vytváření nejčastěji používaných závad z technických norem. V případě zjištěných závad je možné vytvořit fotodokumentaci závady, přidat do fotografie komentář, zvýraznit kritické místo či hodnotu a přiložit fotodokumentaci k revizní zprávě.
V průběhu výkonu probíhá permanentní validace dat, která upozorňuje na nezadané vyžadované údaje a překročení limitních hodnot. Revizní technik má také okamžitý přístup do archivu revizí. Archiv skrývá další velkou přednost aplikace INSPECTO. Je jí funkce „Duplikovat“, která umožňuje přenést data z předchozí revizní zprávy do nové (totožné) a provést pouze korekci v rozsahu prohlídky, doplnit požadovaná nová měření a provést celkové zhodnocení stavu.


Pro větší náhled kliknout!


Po dokončení výkonu mohou technik a zástupce provozovatele finální zprávu v aplikaci elektronicky podepsat a revizní technik ji ihned odešle zástupci e-mailem, nebo zprávu vytisknout na papír a podepsat fyzicky. V obou případech je poté revizní zpráva v systému INSPECTO bezpečně uložena v archivu.

 
Kliknutím spustíte detaily softwarové služby!

Ukázka provádění pravidelné revize systému ochrany
před bleskem dle normy ČSN EN 62 305-3 na mobilním zařízení.


Kde můžete aplikaci INSPECTO získat?
Oficiální prodej bude zahájen v září 2018 a již nyní se můžete na našich stránkách přihlásit k odběru newsletteru, prostřednictvím kterého vás budeme o zahájení prodeje informovat.





Můžete také získat ZDARMA instalaci speciální
AMPER EDICE 2018
a vyzkoušet si INSPECTO na vlastní kůži!


www.inspecto.online




 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 14)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Inspecto s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933