Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

INFOTHERMA: V Ostravě proběhl 24.ročník veletrhu


Document Actions
INFOTHERMA:  V Ostravě proběhl 24.ročník veletrhu
Jaký byl 24. ročník mezinárodní výstavy Infotherma? Kromě firem zabývající se vytápěním, úsporami energií a smysluplnýmo využívání obnovitelných zdrojů byly k vidění i odborné přednášky a něco málo z elektrotechnických firem. Co by elektrotechnika mohlo zajímat na takové výstavě? Do budoucna si jen těžko dovedeme představit náš život bez energie ze slunce, větru, vody, zemského jádra. Podívejte se na krátkou reportáž ...
Komerční sdělení, Tým portálu Elektrika, ze dne: 23.02.2017
reklama


Na první pohled by se mohlo zdát, že výstava Infotherma, která se zabývá vytápěním, úsporami energií a smysluplným využíváním obnovitelných zdrojů se za 24 let svého trvání týkala „jen“ několika tisíc domácích a zahraničních vystavovatelů a více jako půl milionů návštěvníků, kteří ji za dobu jejího trvání navštívili. Tématika a obsah výstavy, ať si to uvědomuje či ne, se hluboce dotýká každého z nás. Nejde jen o ekonomicky dostupné a komfortní vytápění, úspory energií, využívání obnovitelných zdrojů, ochranu ovzduší, ale o celý komplex otázek, které se zabývají tzv. syndromem „nezdravých budov“, který podle světových statistik postihuje okolo 60 procent světové populace.

Právě na výstavách Infotherma je snaha skloubit podmínky nejen technické a ekonomické, ale i pohodového a zdravého bydlení.


Na Infothermě 2017, která se konala 23. – 26. ledna 2017 na Výstavišti Černá louka v Ostravě, se prezentovalo 366 domácích a zahraničních firem a organizací. Pořadatelé se s vystavovateli dohodli, že byl u 156 firem představen ucelený sortiment u nás vyráběných a dovážených kotlů na tuhá paliva, na plyn, elektrokotlů, kotlů na olej a olejové hořáky, kotlů na spalování biomasy, na dřevoplyn, kondenzačních kotlů, krbů a krbových vložek. Řada z nich byla v provozu na venkovních výstavních plochách.

V rámci úspor energií se představily například firmy s měřící a regulační technikou, izolačními a zateplovacími hmotami, výměnou oken a dveří, termoregulačními roletami a žaluziemi, kogeneračními jednotkami, vzduchotechnikou, klimatizací, ventilátory, zvlhčovači a sušiči vzduchu, směšovači energií, rekuperátory, využíváním odpadního tepla a nízkoenergetickými a pasivními stavbami. Touto a další tématikou se zabývalo 138 firem.


Do budoucna si jen těžko dovedeme představit náš život bez energie ze slunce, větru, vody, zemského jádra apod. Proto byl v pomyslné třetí třetině výstavy dán prostor firmám a organizacím, které se věnují využívání obnovitelných zdrojů. V záhlaví výstav se ale říká, že zde je prezentováno jen smysluplné využívání obnovitelných zdrojů. Stále jsme ale svědky nejrůznějších politických a lobbistických tlaků a za obnovitelné zdroje jsou často vydávány projekty, které v konečném efektu spotřebovávají více „klasické“ energie než pak skutečně produkují, anebo za ně platíme až 15x více než je skutečná hodnota energie z klasických zdrojů. Platí to především o fotovoltaických elektrárnách vybudovaných na zemědělské půdě.

Po zkušenostech z předcházejících let rozšířen prostor pro konference, besedy, přednášky a diskuze. Kromě Kongresového centra, kde se uskutečnily konference Energeticky efektivní řešení pro rodinné domy a budovy a Nové dotace, legislativa a optimalizace provozu hybridních fotovoltaických elektráren a dále seminář Tepelné čerpadlo – úsporný a moderní zdroj vytápění a chlazení, byla ve vstupním pavilonu A1 připravena řada přednášek, besed a diskuzí k tématice výstavy.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Agentura Inforpres, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933