Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Informační materiály ILPC DEHN 2016-17 přivítá každý hromosvodář


Document Actions
Informační materiály ILPC DEHN 2016-17 přivítá každý hromosvodář
Kdo se zajímá o ochranu před bleskem, přepětím a sestavuje si všechny souvislosti do svého logického celku, pak s největší pravděpodobností zkratku ILPC zná. Zná, protože bude nejspíše členem tohoto klubu také. Jak a proč vznikl? Jak dnes funguje v praxi? Jak se do něj přihlásit? Na to odpověděl Jan Hájek, jeden ze zakladatelů českého ILPC. Jde tradičně o rychlou spontánní reportáž, kdy jsme ho zachytili doma ...
Miroslav Minařík, ze dne: 6.03.2017

Klub příznivců ochrany před bleskem a přepětím ILPC byl první aktivitou tohoto typu na našem území. Za vznikem stojí značka DEHN jako jeden z hlavních světových lídrů této oblasti.

Aniž bych si to těch patnáct roků existence uvědomoval, byl jsem mezi prvními v klubu. Patrně příčinou byla má účast na studiu pravidelných newsletterů (dnes již legendárního) Zdeňka Rouse, které jsem od roku 1995 četl se zájmem jako kdysi četli rodokapsy mí rodiče. Dnes jsem již velice pasivním posluchačem této problematiky, ale to vyplývá z charakteru mé práce.

Jak a proč vznikl? Jak dnes funguje v praxi? Jak se do něj přihlásit?
Na to odpověděl Jan Hájek, jeden ze zakladatelů českého ILPC. Jde tradičně o rychlou spontánní reportáž, kdy jsme ho zachytili již doma ...



Ve stručnosti se podívejme na jednotlivé části informací z posledního ILPC ...


Bulletin IP ILPC 2017. Aktuální ČSN, legislativa ČR, odborné články, Blitzplanner
Novinky DEHN 2016. Svodiče přepětí, hromosvodní součásti, montážní příručka

DEHN chrání osvětlovací stožáry. Izolovaný hromosvod HVI. Vyrovnání potenciálů dílčích bleskových i impulsních proudů.

DEHN Vario. Přepěťová ochrana pro analogové kamerové systémy

Rychle a bezpečně. Nová svorka na armování DEHNclip.

DEHN chrání fotovoltaická zařízení. FV elektrárna nebo solární park. Ochrana před bleskem pro solární parky. Řešení ochrany pro ostrovní systémy.

DEHN chrání potrubí. Řešení pro katodickou ochranu proti korozi

Praktické řešení. Dřevostavby. Řízení rizika. Systém ochrany předbleskem (LPS). Vodič HVI. Dostatečná vzdálenost s. Přepěťové ochrany (SPD).

DEHN chrání dřevostavby. Popis aplikace.

Inovace ve vnější ochraně před bleskem. Izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací.

DEHN chrání starší budovy. Popis aplikace.

Otázkou proč být čehokoliv členem?
V dnešní době, době informačních přebytků máme tendenci se spíše ničeho osobně již neúčastnit. Jsme zavaleni daty, které stěží jsme schopni přečíst, natož analyzovat a následně vyhodnotit. Proto být členem skupiny odborníků, která dokáže problematiku rozmělnit a nechat po částe strávit, přivítá každý odborník činný ve své praxi.



Pokud vás ILPC zajímá,
neváhejte se přihlásit níže uvedeným odkazem!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933