Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Infodny SCHRACK v brněnském Internationalu po té ... (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.05.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Infodny SCHRACK v brněnském Internationalu po té ...


Infodny SCHRACK v brněnském Internationalu po té ...
Česká pobočka vídeňského Schracku opět v Internationalu v Brně. Před dvaceti roky, stejná značka, stejné místo a přece je to dnes jiné. Nová doba, komunikační cesty digitální více, než kdy jindy. Připomeňme si, že "kdo čím zachází, tím také schází". Pokud je hlavním nástrojen IT technologie, o to více se musí klást důraz na osobní setkávání a v oblasti B2B o to více. Proto se i Schrack Technik vrací do tradiční komunikace se svými přiznivci a přáteli a nic nenechává na přicházející umělé inteligenci ...
Igor Nováček, Miroslav Minařík, Tým portálu Elektrika, ze dne: 13.05.2023



Schrack Technik je elektrotechnický distribuční řetězec, který se lišil od tradičního velkoobchodního stylu jako první. K projektovým zakázkám se choval proaktivně, podobně jako někteří výrobci elektroinstalačního materiálu. Rozdíl v dodávaném sortimentu byl mířen proti konkurenční značkám velkoobchodů, více do datové techniky. V nabídce pod značkou Schrack byly přístroje, zařízení, prvky vybraných výrobců, za které Schrack ručil svou pověstí.




Obchodní styl Schrack Technik byl po léta vyhlášený a v oblasti B2B měl velmi málo sobě podobných. Kam šlápla noha Schracku, tam to měla konkurence, těžké, ba nemožné. Osobní vztahy v B2B obchodování měly vždy hlavní slovo a u dnešních úspěšných značek to stále platí.




Letošní Informační dny začínal tradičně ředitel Marek Zacios. Účastníci vyslechli interpretaci nových předpisů ve vazbě na zákon 250/22Sb. a souvisejících nařízení vlády a to ústy inspektoů TIČR.

Citace:
"Jedná se výklad zákona 250/2021 Sb. (Zákon o bezpečnosti práce v souvislosti s provozem vyhrazených technických zařízení a o změně souvisejících zákonů), NV 194/2022 Sb. (Nařízení vlády o požadavcích na odbornou způsobilost k výkonu činnosti na elektrických zařízeních a na odbornou způsobilost v elektrotechnice), a NV 190/2022 Sb. (Nařízení vlády o vyhrazených technických elektrických zařízeních a požadavcích na zajištění jejich bezpečnosti) se zaměřením na praktickou aplikaci těchto legislativních předpisů v praxi, tak aby tato nová legislativní pravidla byla srozumitelná i "obyčejným" elektrikářům a nejen právníkům. "




Následoval Jakub Drbohlav na téma Požární bezpečnost staveb ve vztahu k fotovoltaice. Co si pohlídat při instalaci fotovoltaiky, změna požárně-bezpečnostního řešení stavby a pojišťovny ve vztahu k FVE. Libor Bartoš s Michalem Opltem otevřeli téma fotovoltaiky. Představili předdefinované sestavy FVE, návrh a instalace nosných systémů, střídače Solax, bateriové úložiště Triple Power, univerzální rozvaděče pro použití s FVE a ochranu FVE proti přepětí. Michal Oplt seznámil s nabíjecími stanicemi CION PRO. V posledním, produktovém bloku zazněly podrobnosti o rozvaděčích, povrchové úpravě, výkonových jističích a datové technice.




Na každé takové události si ceníme setkání s přáteli. V Brně Ivo Kubíček, Jiří Kubowský, Jiří Mlejnek, Hans Jurgen Hoffer, Pavel Hála, Víťa Rotrekl, Pavel Barvíř, Karel Ševčík, Vojtěch Holík ... možná se vše v budoucnosti změní a už nebudou fotbalové turnaje, dětské dny a budeme na sebe koukat jen digitálně. Viz archív.


Tak se Schrackem třeba zase za rok!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Schrack Technik spol. s r.o. - Dolnoměcholupská 2, Praha 10 – Hostivař - 281 008 231 - info@schrack.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.