Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

IN-EL: Příručka pro zkoušky projektantů elektrických instalací


Document Actions
IN-EL: Příručka pro zkoušky projektantů elektrických instalací
Plánujete se stát projektantem? Nevíte co všechno se po vás bude žádat za informace? Můžete využít sbírky znalostí Karla Dvořáčka. Vyšlo druhé, přepracované vydání příručky pro projektanty, která poskytne základní pohled na projektování v elektrotechnice. Jde prakticky o základ, na kterém projektant staví své know-how dál ...
Jaroslav Borovec, ze dne: 9.09.2011

 

Kniha Karla Dvořáčka zaznamenala aktuálních změn a byla znovu vydána nakladatelstvím IN-EL. Profese projektanta je náročná, protože tento pracovník má odpovědnost za návrh instalace.  

Vzhledem ke skutečnosti, že domovní instalace nejsou pouze natahání několika kabelů, ale často jde o sofistikovaná zapojení mnoha různých technologií tak, aby všechny správně fungovaly a současně byla cela elektroinstalace bezpečná, je potřebné aby navrhovatel měl více, než dostatečné znalosti.

Často se lidé domnívají, že jim k návrhu stačí znalost známého nebo jejich vlastní jen z důvodu, že mají vysokoškolské vzdělání. Můj kolega (VUT Brno slaboproud) si navrhl instalaci sám a já pak sháněl skutečného projektanta nn. 


Pro větší náhled kliknout!

Co v knize můžeme očekávat?
  • Kdo je to projektant elektrických rozvodů?
    Jaký je rozdíl mezi autorizovaným inženýrem a technikem? Autorizační zkoušky. Popis druhů projektů.
  • Jaké jsou požadavky zákona k projektování staveb?
  • Kde vzít energii a za jakých podmínek?
  • O ochranných pásmech jednotlivých soustav
  • Co jsou to vnější vlivy a jak se určují
  • jaké jsou základní požadavky na bezpečnost rozvodů
  • Jak se chráníme před zkratovými proudy
  • Možnosti provedení instalací
  • Osvětlení v budovách
  • Legislativní předpisy

  Tato publikace je skoro slabikář návrhu elektroinstalace. Je napsaná tak volně, že tomu musí porozumět i osoba neznalá. Na druhou stranu si myslím, že kniha projektantům asi určena není, protože projektant, skutečný a zkušený projektant umí číst v ČSN. Ovšem v normách je obsah této knihy uveden technicky. Knihu tedy ocení ti, kteří se na projektování připravují. Nebo ti, kteří chtějí o návrzích elektroinstalace vědět více a nemá potřebu studovat normy.

Karel Dvořáček je přední český elektrotechnický autor, kterého rád čtu.

O knize: Autor: Ing. Karel Dvořáček, Svazek 86, základní edice ELEKTRO vydavatelství IN-EL, Formát A5, 114 stran, 11 obrázků, 20 tabulek, ISBN 978-80-86230-53-5. Cena: 198,-Kč (plus dobírka).
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 18)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Ve světě elektrotechniky, kde aktualizace informací a praktických znalostí jsou klíčové pro bezpečnost a efektivitu práce, přichází kniha "Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky" jako praktický a důležitý zdroj pro profesionály i studenty. Tato příručka, uznávaná zkušenými elektrikáři pro svou ucelenost, aktualizaci a přístupnost, nabízí více než 20 pomůcek a je pravidelně aktualizována v souladu s nejnovějšími normami. S přidáním nových pomůcek a aktualizovaných informací, se kniha stává ještě cennějším průvodcem v praktickém světě elektrotechniky. Krátké pozastavení nad touto publikací naleznete zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933