Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: IN-EL: Příručka pro zkoušky projektantů elektrických instalací (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.09.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

IN-EL: Příručka pro zkoušky projektantů elektrických instalací


IN-EL: Příručka pro zkoušky projektantů elektrických instalací
Plánujete se stát projektantem? Nevíte co všechno se po vás bude žádat za informace? Můžete využít sbírky znalostí Karla Dvořáčka. Vyšlo druhé, přepracované vydání příručky pro projektanty, která poskytne základní pohled na projektování v elektrotechnice. Jde prakticky o základ, na kterém projektant staví své know-how dál ...
Jaroslav Borovec, ze dne: 9.09.2011

 

Kniha Karla Dvořáčka zaznamenala aktuálních změn a byla znovu vydána nakladatelstvím IN-EL. Profese projektanta je náročná, protože tento pracovník má odpovědnost za návrh instalace.  

Vzhledem ke skutečnosti, že domovní instalace nejsou pouze natahání několika kabelů, ale často jde o sofistikovaná zapojení mnoha různých technologií tak, aby všechny správně fungovaly a současně byla cela elektroinstalace bezpečná, je potřebné aby navrhovatel měl více, než dostatečné znalosti.

Často se lidé domnívají, že jim k návrhu stačí znalost známého nebo jejich vlastní jen z důvodu, že mají vysokoškolské vzdělání. Můj kolega (VUT Brno slaboproud) si navrhl instalaci sám a já pak sháněl skutečného projektanta nn. 


Pro větší náhled kliknout!

Co v knize můžeme očekávat?

  Tato publikace je skoro slabikář návrhu elektroinstalace. Je napsaná tak volně, že tomu musí porozumět i osoba neznalá. Na druhou stranu si myslím, že kniha projektantům asi určena není, protože projektant, skutečný a zkušený projektant umí číst v ČSN. Ovšem v normách je obsah této knihy uveden technicky. Knihu tedy ocení ti, kteří se na projektování připravují. Nebo ti, kteří chtějí o návrzích elektroinstalace vědět více a nemá potřebu studovat normy.

Karel Dvořáček je přední český elektrotechnický autor, kterého rád čtu.

O knize: Autor: Ing. Karel Dvořáček, Svazek 86, základní edice ELEKTRO vydavatelství IN-EL, Formát A5, 114 stran, 11 obrázků, 20 tabulek, ISBN 978-80-86230-53-5. Cena: 198,-Kč (plus dobírka).
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o. - Gorkého 2573, Pardubice - 724 085 644 - info@in-el.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.