Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: IN-EL: Komentář k "Příručce pro zkoušky elektrotechniků" (8. vydání) (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 4.08.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

IN-EL: Komentář k "Příručce pro zkoušky elektrotechniků" (8. vydání)


IN-EL: Komentář k "Příručce pro zkoušky elektrotechniků" (8. vydání)
Jste ten, kdo se opravdu připravuje na zkoušky? Hledáte dobré podklady ke studiu? Sáhněte po knize Michala Kříže. Po knize autora, který se nesmazatelně zapsal do české normotvorby. Autora, který se v českých normách objevuje snad nejčastěji. Držím v rukou osmé vydání příručky pro zkoušky elektrotechniků.
Jaroslav Borovec, ze dne: 4.08.2010


Jsme zem malá, na počet elektrikářů ze světového pohledu mizivá a tak kniha je černobílá, s tenkými stránkami ... Ale abych nezačal tak moc pesimisticky. Přece jde o technickou publikaci, která je vydána stejně černobílým stylem jako normy. Nejde tedy o krásnou literaturu, kterou si pročítáme v neděli po obědě s rodinou. Jde o knihu, která je určena k informační spotřebě.

V diskusích na portále Elektrika.cz se tu a tam někdo dotazuje na učebnici "Jak se stát elektrikářem". I přes to, že být elektrikářem neznamená mít ¨jeden z paragrafů a přečíst si nějakou tu příručku. Ovšem na druhou stranu informace z příruček by měly být pro každého automatickou znalostí.

Nikdo nezná vše ...
... kdo si to myslí, patrně přestává být soudný. Sám stárnu a i přes to, že bych toho měl vědět hodně zjišťuji, že toho hodně zapomínám. A tak my všichni se musíme stále udržovat v jakémsi "informačním varu".


Po kliknutí větší náhled!

Kdo jednou přestane ...
... špatně naskakuje do vlaku zpět. Asi jako v podnikáni nelze na rok přestat a dát si pauzu, tak i v případě tohoto řemesla. Pokud chcete být znalý elektrikář profesionál, který má rozhodovací schopnosti, pak na sobě musíte neustále pracovat. Změn v tomto oboru je během jediného roku tolik, že i ten, kdo leží v knihách má dost práce aby vše registroval.


Po kliknutí větší náhled!

To neexistuje jedna ucelená kuchařka?
Svět se mění a my se měníme s ním. Tento obor je natolik rozsáhlý, že kdyby se měl vejít do jediné kuchařky, pak by to byla hodně těžká kniha a ne příručka.


Po kliknutí větší náhled!

O čem je tato příručka?
O bezpečnosti. Pracovat na elektrickém zařízení vyžaduje mnoho znalostí, z kterých pak v praxi vyvozujete závěry svého jednání. Pokud znalosti nemáte, pak se nemůžete ani podvědomě vyvarovat nebezpečí, které v tomto případě "číhá za každým rohem". A právě z těchto znalostí jsou elektrotechnici přezkušováni. A k tomu je určena tato publikace.


Po kliknutí větší náhled!

Můj závěr:
Knihu pořídit a s tužkou si škrtat pasáže, které chápu. Až je kniha celá poškrtaná, obvykle vychází další vydání a mohu začít znovu. A to je život ...

 

 

KNIHA JE JIŽ DOPRODÁNA!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o. - Gorkého 2573, Pardubice - 724 085 644 - info@in-el.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.