Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: IN-EL: Elektrické instalace v koupelnách a prostorech s vanou nebo sprchou, v saunách, bazénech a fontánách (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.03.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

IN-EL: Elektrické instalace v koupelnách a prostorech s vanou nebo sprchou, v saunách, bazénech a fontánách


IN-EL: Elektrické instalace v koupelnách a prostorech s vanou nebo sprchou, v saunách, bazénech a fontánách
Provádíte instalaci v prostředí jako jsou koupelny, sauny, bazény, či sprchy? Měli byste mít na paměti mnoho informací. Například která ochranná opatření nejsou povolena. Vycházejme ze základních požadavků na elektroinstalace v novostavbách a v rekonstruovaných koupelnách. Víte, jak se aplikuje doplňková ochrana proudovými chrániči?
Igor Nováček, ze dne: 29.03.2011


Nakladatelství IN-EL vydává novou technickou publikaci tentokrát zaměřenou na vlhká prostředí ...

Přátelé mi říkají "co stále máš s těmi koupelnami?". Inu mám, protože stále vidím, že ve vzduchu létá mnoho dotazů. Z toho lze snadno usoudit, že toto téma někde, někdy a někomu nebylo dostatečně vysvětleno.

Proto vítám tuto publikaci jako velmi přínosnou. Myslím, že i autor sám přizná, že při jeho přednáškách na toto téma dávají posluchači velmi dobrý pozor.


Pro větší náhled kliknout!

Co tedy od této publikace očekávat?
Samozřejmě jde o dílo odborníka pro odborníky. Ale pro nevěřící spotřebitele půjde také o poutavé čtení. Kromě základních pravidel instalací v těchto prostorách se autor podrobně zmiňuje o doplňkových ochranách. V části provedení rozvodů v koupelně popisuje požadavky potřebné pro ochranu elektrického vedení. Ukládání vedení bývá totiž také častou chybou.
Naleznete zde vysvětlení, jak umístit zásuvky a vypínače u umyvadel nebo např. jak má vypadat z našeho pohledu prostor pod mycím dřezem.


Pro větší náhled kliknout!

Co lze opravdu nazvat informační sprchou, jsou řádky o rekonstrukcích a opravách elektroinstalací v koupelnách, bytových a instalačních jádrech. Při této činnosti se často rozhodujeme, zda nechat některou část jako původní TN-C. Co je opravdu hodně zajímavé, jsou položené a zodpovězené časté otázky. Např. témata plynový kotel v koupelně, osvětlení přes proudový chránič, jeden chránič pro všechny vývody, ...
Nechci zde vypisivat vše, co mě zaujalo. Má jít pouze o krátký komentář.

Můj závěr:
Knihu pořídíte na známých místech, kde se prodává literatura tohoto typu. Kniha stojí 187,-Kč. Pokud si ji objednáte tudy, nutno počítat s dobírkou. Ale i tak si myslím, že to za to stojí.

Pokud vás kniha zaujala, máte možnost si ji expresně objednat přímo u vydavatelství níže uvedeným formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o. - Gorkého 2573, Pardubice - 724 085 644 - info@in-el.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.