Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: IKEA: Smotoka - cívka pro zkrácení přívodů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.10.2006
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

IKEA: Smotoka - cívka pro zkrácení přívodů


IKEA:  Smotoka - cívka pro zkrácení přívodů
Další pomůcka pro vylepšení designu vašeho pracoviště nebo bydliště. Drobnost, která možná zpřehlední nejedno místo přívodních kabelů. Tento výrobek u nás dostal pracovní jméno Smotoka, ať se mě nikdo neptá proč, ovšem pokud by chtěl někdo tento název použít nechť má na paměti, že vznikl u nás.
Radim Novotný, ze dne: 30.10.2006

Opět ukáži obrázkem obecně známý chaos přívodních vedení. S rostoucí potřebou elektronizovat úplně vše máme jedinou jistotu! Že spotřebičů bude jen a jen přibývat.

Tento výrobek u nás dostal pracovní jméno Smotoka, ať se mě nikdo neptá proč, ovšem pokud by chtěl někdo tento název použít nechť má na paměti, že vznikl u nás.

Jedná se o malou, nerozebíratelnou cívečku, opatřenou měkkou pryží v místě návinu kabelu. Použití je tak snadné, že někteří z nás chtěli podrobit tento produkt cvičné destrukci, to proto, zda nemá ještě další, skrytou funkci.

Stačí opravdu málo. Najdete tu část přívodního vedení, která překáží a jednoduše ji navinete na tuto Smotoku. V místě větší koncentrace kabelových přívodů pak vznikají smotky podobné natáčkám ve vlasech.

Někdy si říkám, kdo asi vymýšlí podobné doplňky? Vždyť toto nemůže nikoho napadnout jinak, než spontánně! Snad bych dodal, že namotávat šňůru typu 3x1,5 nebude již možné. Ideální je to pro námotky dvoužilových cca 2x0,8.

Tedy je to z IKEA za cenu cca ...?

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.