Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: IFK: Zaorávání kabelu 22kV v Šakvicích (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.09.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

IFK: Zaorávání kabelu 22kV v Šakvicích


IFK: Zaorávání kabelu 22kV v Šakvicích
Pokládání vedení do země nemusí znamenat jen spoustu kopáčů, lopat a hromady vykopané hlíny. Pokládka vedení se dá realizovat i elegantnějším způsobem, který umožňuje rychlejší práci a navíc je také šetrnější k prostředí. Nevěříte? Podívejte se na náš videospot!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 3.09.2010

O bezvýkopovém pokládání kabelů jsme již na těchto stránkách psali dříve. Tenkrát jsme ovšem měli možnost komentovat "pouze" dodané materiály. I ty stačily na to, aby si každý udělal představu, jaký je princip zaorávání a z čeho se skládá zaorávací souprava a jak funguje.

Zaoráváním se zabývá rakouská společnost IFK a přestože v Rakousku (potažmo v Německu) se zaorává celkem běžně, u nás je tento způsob pokládání kabelů stále v plenkách.

Když jsme tedy obdrželi informaci, že se bude pluhovat v Česku, navíc nedaleko Brna, vyrazili jsme i s kamerou do terénu, abychom vše mohli vidět (a samozřejmě točit) opravdu v reálu.

Videospot sledujte zde ...

Zaorávání přihlíželi také účastníci školení, které se konalo v dopoledních hodinách v Brně, vedené zástupcem rakouské společnosti Robinem Cimrem.

Detailnější informace o metodě pokládání kabelů zaoráváním naleznete v souvisejícím článku.

Pokud vás tato technologie zajímá, máte možnost si zažádat o informace o konaných seminářích na toto téma.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o. - Nad Přehradou 2, Brno - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.