Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: IFK: Bezvýkopové pokládání kabelů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.05.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

IFK: Bezvýkopové pokládání kabelů


IFK: Bezvýkopové pokládání kabelů
Už jste slyšeli o bezvýkopové pokládce kabelů do hloubky přes jeden metr? Zdá se vám to jako kouzlo dostat vedení 110kV do hlíny bez lopaty a krompáče? Podívejte se na krátký videospot, který stručně a jasně popisuje celou technologii! Než se s tím potkáte ve skutečnosti, podrobnosti můžete znát již nyní ...
Miroslav Minařík, Pavlína Červená, ze dne: 15.05.2009

Na níže uvedeném videospotu prozrazujeme tajemství zaorání kabelu. S podrobnosti jste se mohli seznámit v tomto předchozím článku zde.

Společnost IFK se touto technologií zabývá již řadu let. Mnozí slyšeli o bezvýkopovém zaorávání sdělovacích kabelů poprvé a pokládka vedení 110kV je velikým překvapením. Hlavními přednostmi po ceně za metr pokládky je vyšší bezpečnost, menší pracnost a velká úspora času při přípravách a provozu staveniště. Tato technologie je natolik revoluční, že konzervativní odborníci nevěřícně kroutí hlavou. Ovšem vzhledem ke značným úspěšným referencím mnozí investoři přihlédli k pravidlům sousedního standardu.

Fotogalerii o průběhu bezvýkopového zaorávání naleznete zde ...

Za rakouskou společnost se můžete setkat s úsměvným Robinem Cimrem, který poutavě hovoří na svých seminářích o technologii dopodrobna. Viz tento záznam ...


TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.