Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: IDET 2021 se přesouvá na podzimní říjen (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.01.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

IDET 2021 se přesouvá na podzimní říjen


IDET 2021 se přesouvá na podzimní říjen
Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET se přesouvá na říjen, oznámila společnost Veletrhy a výstavy 18. ledna. Ptáme se Michalise Busiose, co bylo příčinou přesunu veletrhu z června, když na jaře očekáváme konání více veletrhů. Populace se očkuje a existují hygienická opatření. Michalis Busios je ředitelem veletrhu IDET a současně i Mezinárodního strojírenského veletrhu. Jak popisuje rozdíl mezi oběma událostmi z pohledu očekávané veřejné návštěvnosti? Pokud budeme hovořit o Mezinárodním strojírenském veletrhu, lze věřit tomu, že pokud půjde vše tak, jak tvrdí vláda, tentokrát se opravdu bude konat? Pokud budou setkávání možná, tak jak se odhaduje, nebude na podzim na veletržní ploše po tolika přesunech termínů naopak příliš husto?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 25.01.2021



Stejně jako v loňském roce i letos se všichni snažíme nejen přizpůsobit hygienickým opatřením, ale také naplánovat nejbližší možnou budoucnost. Pro každou profesi se stále nečekané změny projevují jinak a každý z nás sleduje jiné ukazatele. Hlavním očekáváním lze jednoznačně označit povolená osobní setkávání. Za posledních deset měsíců jsme se již přesvědčily, že omezení tohoto typu zcela změnilo nejen ekonomiku, ale i naše zvyky a způsoby jednání.

Mezifiremní diskuse a rozhovory na téma veletrhů neutichají. Mezitím co jedna část horuje pro konání virtuálních setkání, pro jinou není distanční komunikace řešením. I my, kteří tvoří obsah pro tento portál vyhlížíme návrat k obvyklým schůzkám. Proto pečlivě sledujeme vývoj veletrhů. Ty jsou prvním signálem toho, že se něco opravdu změnilo. V oboru elektrotechniky je očekávaný veletrh AMPER. V loňském roce zrušen a letos plánován na květen.  Velikým překvapením byla informace o přesunutí zbrojařského veletrhu IDET 2021 z června na podzim. Co se odehrálo při plánování tohoto veletrhu se ptáme jeho ředitele ...


Jaké zaznívají obavy?
Otázek je mnoho, protože konání veletržních událostí pojí mnoho souvisejících profesí a nezbytného plánování. Přes to, že výrobci, obchodní zastoupení, nebo distributoři přesunuli své komunikační aktivity do různých forem elektronické distribuce, stále očekávají konvenční způsob prezentace. Důvod je prostý. V oblasti B2B jde před předáváním odborných sdělení především o budování a upevňování osobních vztahů. A ty udržovat přes telekonference není tak snadné, jak samotnou telekonferenci uskutečnit.


O MSV plánovaném 13.- 17. září 2021
Mezinárodní strojírenský veletrh je nejvýznamnější průmyslový veletrh ve střední Evropě, s každoroční účastí více než 1.600 vystavovatelů a 80.000 návštěvníků. Ze zahraničí přijíždí přes 50% vystavovatelů a 16% návštěvníků.

O veletrhu IDET plánovaném 20.- 22. října 2020
Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET se v letošním roce uskuteční v mimořádném termínu 20.–22. října 2021. O přesunu z červnového termínu rozhodlo vedení společnosti Veletrhy Brno po dohodě s Ministerstvem obrany ČR a Asociací obranného a bezpečnostního průmyslu ČR. Důvodem je přetrvávající nejistota vývoje pandemie covid-19 v prvním pololetí tohoto roku. Nový termín nekoliduje s žádnou oborovou akcí v tuzemsku nebo zahraničí.

Jak se budou veletrhy vyvíjet? Jaký bude zájem vystavovatelů a jaký návštěvníků? Jsou virtuální konference a události všelékem na obchodní komunikační strategie? V minulosti krátké textové zprávy SMS zcela určitě pohřbily klasické poštovní telegramy, to stejné však nelze očekávat od virtuálního prostředí směrem k osobnímu setkávání na výstavách a veletrzích.

Videozáznamy z veletržní plochy 2019 brněnského výstaviště naleznete zde!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s. - Výstaviště 405/1, Brno - 541 151 111 - info@bvv.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.