Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: IDEAL: Nabídka stáčecích konektorů již v ČR! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 31.08.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

IDEAL: Nabídka stáčecích konektorů již v ČR!


IDEAL: Nabídka stáčecích konektorů již v ČR!
Tolik diskutované stáčecí konektory našly svého distributora v Česku! Stáčecí konektor má bezesporu své výhody. I přesto, že se to nezdá, jde o snadno rozebíratelné spojení. Jedinou překážkou k rozšíření dnes může být už jen síla zvyku používat jiný typ ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 31.08.2010


Kdo by si nevzpomněl na "krutisvorku"! Ovšem toto není ta, kterou jsem znal. Tato je trošku "vychytanější". Vodiče se vůbec nemusí stáčet. Mohou se vsunout do kónusového pouzdra rovné, upevnit otočením. Po opětovném otočení zpět se vodiče uvolní a jsou stále rovné ...

Na obrázku vidíme stočené vodiče. Stočení vodičů takto můžeme dosáhnout nástrojem, ale vždy nemusíme.

Podrobnou reportáž jste mohli vidět na tomto portále již dříve. Pro připomenutí ji zde přikládám znovu.


Pro větší náhled klikněte!

A co v katalogu nalezneme?
Zprvu jsem se domníval, že se specializuje IDEAL především na tyto svorky. Omyl! V katalogu jsem nalezl kromě souvisejícího příslušenství i další zajímavé položky.

Ovšem předpokládám, že český distributor bude preferovat především svorky. Sám totiž svorky vyrábí a mají tedy k této problematice více než blízko. Jeho záměrem je v první fázi nabídnout základní typy stáčecích konektorů pro průřezy 0,34 až 6mm2. V dalších etapách, dle zájmu zákazníků, mohou přibýt do nabídky typy propracovanější jak do technologie montáže tak i pro rozšířené použití.
Pravděpodobně nemusíme mít tedy obavu, že by výrobky nebyly skladem k okamžitému dodání, jelikož jeho práva na prodej této značky nejsou prý jen pro ČR ale i pro jiné státy ve střední Evropě a tomu disponibilní sklady musí odpovídat.

Mezitím, co v Evropě soutěží o přízeň šroubová svorka s klecovou, na americkém trhu je to stáčecí konektor s klecovou svorkou. Přesto existuje mnoho šroubových spojů na různých přístrojích nebo můstcích. Není tedy možné tvrdit, že Amerika nemá šroubový spoj. Ovšem v instalačních krabicích naleznete těžko něco jiného, než právě tento typ svorky.

Věřit, nevěřit?
Zde opět platí "čím méně informací, tím více důvodů proč nevěřit". Aniž bych uváděl technické parametry, "pro" hovoří dlouhá historie a velikost amerického kontinentu. Nutno poznamenat, že žijeme v zemi, kde nedůvěřujeme ničemu a nikomu ...

Závěr
I přesto, že se tento typ svorek u nás "prodává" již roky, mají šanci až nyní. Dosavadní distributoři byli doposud s těmito produkty dokonale skryti a navíc neměli zajištěnou distribuční síť. Podle našich průzkumů mají tyto svorky nemalý počet příznivců a tak nám v nabídce přibude další spolehlivá varianta spoje.


Katalog již není možno objednat.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.