Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: IBOCO: Rozvaděčové kanály a příslušenství (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 1.08.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

IBOCO: Rozvaděčové kanály a příslušenství


IBOCO: Rozvaděčové kanály a příslušenství
Ty časy, kdy se vodiče v rozvaděči úhledně svazkovaly od přístroje k přístroji, jsou nenávratně pryč. Jde o více čas, než o krásu. Ale ošklivé to také nesmí být! Pak si musíme pomoci nějak jinak. K tomuto účelu nabízí IBOCO velice slušnou nabídku rozplétacích kanálů a nejen to. Podívejme se na technický sešit položek, které nám právě v této oblasti může hodně usnadnit práci ...
Igor Nováček, ze dne: 1.08.2013



Jsem ještě ze staré školy. Tehdy nás učili poctivě svazkovat vodiče vedoucí například od tepelného relé ke stykači. A nedej bože ohyb provést bez kulatých kleští. Tak tato doba se dnes nazývá již elektrotechnickým pravěkem. To však neznamená, že může být rozvaděč vydrátován systémem "hnůj"! Existují rozvaděčové kanály a mnoho příslušenství, které nám bez časové ztráty umožní úhledné vydrátování přístrojů.



Co má být účelem správného a úhledného vydrátování? Samozřejmě správná funkce zařízení, bezpečnost, pro klienta úhlednost, ale ještě jedna důležitá vlastnost. A tím je možnost překládky nebo výměny vedení. Asi každý údržbář i revizní technik musí hodně "sakrovat", pokud vodič z přístroje nemá popisovací bužírku a mizí v tlustém svazku vodičů někam do útrob rozvaděče. Samozřejmě vše umocněno zrovna v ten okamžik nedostupnou dokumentací. Vodiče uložené v těchto rozplétacích kanálech se dají za standardních okolností snadno vyjmout.


Pro větší náhled kliknout!


V tomto katalogu nalezneme opravdu praktické prvky. Od perforovaných kanálů, přepážek, vík kanálů, přídržných svorek, identifikačních štítků, upevňovacích a modulárních oddělovacích prvků, nýtů, ohebných kanálů, spirál, DIN lišt až po související nástroje.

Katalog je v jednoduchém, sponami šitém hřbetu s perforovaným okrajem pro založení do šanonu. Jednotlivé produkty jsou vyobrazeny fotografiemi a kotovanou perokresbou. Samozřejmě nechybí popis a tabulky dostupných typů.


Pro větší náhled kliknout!


Tento katalog určitě přivítá především praktik. Tedy ten, kdo vyrábí rozvodnice a ten, kdo je reviduje a udržuje. Projektant to asi s takovou slávou vítat nebude, protože je to pro něj pouze vedení. Ovšem i pro projektanta je důležité vědět, jakým způsobem lze samostatné vodiče a vedení chránit a přitom zachovat přehlednost a dostupnost. Proto tento sortiment určitě hodnotím za přínosný.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální katalog produktů IBOCO
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.