Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Co je to IP měřič energie HWg-PWR? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 21.06.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Co je to IP měřič energie HWg-PWR?


Co je to IP měřič energie HWg-PWR?
Řešení jak dohledovat odběr různých zařízení a technologií. Pokud řešíte například přehledy spotřeby elektrické energie v reálnám čase, pak toto zařízení podá přesnou informaci i z druhého konce světa. Seznamte se s řešením, které oslovuje mnohé provozovatele technologických celků. Řešení snadno dosažitelné, snadno aplikovatelné a spolehlivé ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 21.06.2011

 



Podrobnější informace:

HWg-PWR: M-Bus IP měřič energie (SNMP, WEB)
HWg-PWR sbírá hodnoty ze 3 vnějších M-Bus měřičů a zpřístupňuje je po IP. M-Bus hodnoty (veličiny) jsou přístupné přes web rozhraní (grafy), po SNMP, v logu nebo emailu. HWg-PWR lze použít pro vzdálený dohled a odečet spotřeby elektrické energie, tepla, vody plynu či dalších veličin prostřednictvím elektroměrů, vodoměrů, plynoměrů a dalších snímačů vybavených rozhraním M-BUS (EN 13757).

HWg-PWR čte data ze 3 externích M-Bus měřičů (EN 13757) a analyzuje je. Až 30 měřených hodnot lze zobrazit na webu, nebo pomcí SNMP.
HWg-PWR umožňuje alarmové zasílání zpráv při překročení povolených hodnot (Email, SMS přes SMS GW, SNMP trap) - například při nadproudu.
Každý M-Bus měřič může uživateli poskytovat více proměnných hodnot v závislosti na typu a konkrétním modelu měřiče. Typicky tak lze z elektroměrů číst nejen celkovou spotřebu energie, ale také okamžitou hodnotu v době odečtu, napětí na fázích či proud, vodoměry ukazují vedle celkové spotřeby vody také okamžitou nebo rychlost proudění kapaliny apod.


HWg-PWR: Ethernetový měřič energie

Vlastnosti


Externí M-Bus měřiče


Příklady typicky načítaných veličin:


Příklady použití

Pro první kroky doporučujeme použít HWg-PWR 1f 230V mobile box.


HWg-PWR: Ethernetový měřič energie


M-Bus nebo S0 čítač pulsů?

Rozhraní M-Bus je standard pro měření energie. Oproti měření pulsů (S0) pracuje s absolutní hodnotou (která může být použita pro tarifikaci energie zákazníkovi). M-bus rozhraní poskytuje zároveň víc hodnot, jako je okamžitá spotřeba proudu, hodnota napětí a podobně.


Typická aplikace

Typickou aplikací HWG-PWR je vzdálený dohled na elektrickou sítí, kdy uživatel může současně sledovat několik parametrů:

Pro hodnoty napětí a proudu lze nastavit povolený rozsah hodnot a v případě nižší hodnoty (napětí), či naopak vysoké hodnoty (proud) lze vyvolat alarmový stav, který odešle e-mail či SNMP trap (do vašeho dohledového systému).

Snadno tak lze:

Více informací v tomto diskusním seriálu (zde).

 CHCETE SI OVĚŘIT ZDA TOTO ZAŘÍZENÍ lze použít ve vašem projektu? Využijte expresního formuláře níže!


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
HW server s.r.o. - U Pily 103 , Praha 4 - +420 241 402 940 - obchod@hw.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.