Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Hranice dozoru Státní báňské správy a orgány Inspekce práce (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.08.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Hranice dozoru Státní báňské správy a orgány Inspekce práce


Hranice dozoru Státní báňské správy a orgány Inspekce práce
Dozorový orgán je důležitou složkou bezpečné práce. Ať již nabírá jakoukoliv konotaci, bez tohoto kontrolního prvku by to fungovalo nepředvídatelně. Dozorových institucí existuje více. V tomto sdělení se zaměřujeme na báňskou správu a obecnou inspekci práce. Máte představu, kterou svou činností spadáte pod který dozor? Opravdu? Hranice není snadné deklarovat a je vhodné znát limitující skutečnosti, které o tom rozhodují. Pokud pracujete výlučně v nadzemních objektech bytového, administrativního charakteru, pak asi nemusíte mít obavu, že by kontrolu prováděl jiný úřad než OIP. Následující přednáška popisuje pohled pracovníka Českého báňského úřadu včetně smrtelných nehod ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 8.08.2022



Na konferencích olomouckého SOLID TEAMu se již tradičně dozvídáme určitý přesah standardních elektroinstalačních aktivit. SOLID TEAM disponuje úzkými vazbami na Drážní úřad, Báňský úřad i na Státní úřad inpekce práce. Tato skutečnost také dlouhodobě vyprofilovala charakter konferencí pořádaných tímto vzdělávacím střediskem. Zjednodušeně uvedeno, na takových akcích se setkáte se známou problematikou, ovšem sledovanou z více úhlů pohledu.

Tento záznam přednášky Dušana Havla přináší (měsíc před skončením vyhlášky 50/1978 sb.) pohled na rozdíly mezi některými útvary dozoru.  Pro nás elektrotechniky, je to obohacující v tom, že máme představu, kam který dozor patří, jaká prostředí nutno vnímat a také čeho se dozorová činnost týká.

 


Pamatujte, že i obvody napájené rozvaděčem, mohou být pro zařízení, prostory které spadají pod jinou správu dozoru!
Více videozáznamů na toto téma naleznete zde!




TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.