Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

Hnízdo u pojistek příčina hádky


Document Actions
Hnízdo u pojistek příčina hádky
Řekli byste, že podobné pohledy jste již viděli mnohokrát. Co však se odehrálo v domácnosti .... K neobvykle hádce mezi manžely B. poté co si N.B. všiml, že jeho děti chodí krmit ptáčky do pojistkové skříně. Když odhalil příčinu za pootevřenými dvířky, šly na něj mrákoty.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 11.06.2007
reklama
K neobvykle hádce mezi manžely B. poté co si N.B. všiml, že jeho děti chodí krmit ptáčky do pojistkové skříně. Když odhalil příčinu za pootevřenými dvířky, šly na něj mrákoty.

Tak zde mé děti riskují život už čtrnáct dnů? Proběhlo hlavou N.B. Ptáky vyhodil a uvedl pojistkovou skříň do stavu, za který se nemusel žádný elektrikář stydět. Vše stihl ještě do oběda. V kuchyni již usedal s pocitem dobře vykonané práce a pocitem bezpečí svých dětí.

N.B. dočítal v novinách článek o novém Živnostenském zákoně, když se rozlétly dveře. Děti plačíc obklopovaly maminku, která celá rudá krátce a rychle vyslovovala pouze TY, TY .....

Padající žížaly z rukou dětí daly tušit odkud vítr vane. A pak již následoval výčet všech vlastností kriminálních živlů, které bychom mohli očekávat patrně u válečného tribunálu. N.B. ve svém důkladném ponoření do příslušné bezpečnostní normy pozapoměl na skutečnost, že jeho žena je ornitoložkou a tak trošku feministkou.
Tehdy z plánovaného oběda sešlo a odehrálo se dlouhé školení o významu ptactva na česko-německém pomezí. A to vše za vášnivého skandování dětí, které konečně měly důvod svému tátovi také vyhubovat.

Čas by vše srovnal a na celou věc by se zapomělo, kdyby N.B. nebyl na druhou stranu zapřisáhlý elektrotechnik činný hned v několika sdruženích. Jeho stavovská čest mu nedovolila nebránit zájmy elektrotechniků. Své ženě k jejím narozeninám zabalil zcela novou, voňavou, originální ČSN EN 33 2000-1 (Kontrola a údržba elektrických zařízení).
Co se tehdy odehrálo, my pamětníci označujeme "že byla norma ženou roztrhána jako PŠM".

Další podrobnosti se bohužel nedochovaly. Zmíněný N.B. se objevuje na tomto portále pod nějakým pseudonymem.


 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud se chceme svou argumentací stavět na uvádění rozdílu, musíme se podívat na oba póly. V tomto případě na § 47 vyhlášky 137/1998 Sb., jehož obsah je v nové vyhlášce 268/2009 Sb. nahrazen § 36. Jaký je tedy rozdíl mezi zmíněnými paragrafy?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933