Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

Hlídejme si náklady za elektřinu s elektroměry C11


Document Actions
Hlídejme si náklady za elektřinu s elektroměry C11
V komerčních prodejnách, výstavních halách, malých přístavištích, činžovních domech, dílnách a garážích chtějí spotřebitelé platit pouze za spotřebovaný elektrický proud. Elektroměry C11 měří přesně a přispívají ke spravedlivějšímu rozložení nákladů. Jsou kompaktní pro jednofázová měření, instalují se na lištu DIN a jsou vhodné pro zabudování do distribučních rozváděčů a malých domovních rozváděčů, jako elektroměr pro široký rozsah aplikací.
Komerční sdělení, ze dne: 18.10.2018


Zdá se, že faktury za elektřinu stále narůstají. A není to jen z důvodu zvýšených cen za elektrický proud. Velkou roli tu hraje také zvýšená spotřeba. Často zapomínáme, že opravdoví hladovci, jako např. počítače, terminály, servery, zařízení na kontrolu klimatu a displeje s intenzivním svitem tlačí náklady směrem nahoru. Vhodným řešením jak nechtěné náklady dostat pod kontrolu může být instalace elektroměru z produkce ABB.

Elektroměry ABB, řady C11, jsou skutečně kompaktní přístroje pro jednofázová měření. Typ C11 se instaluje na lištu DIN a je vhodný pro zabudování do distribučních rozvaděčů a malých domovních rozvaděčů, jako elektroměr pro široký rozsah aplikací.

Elektroměry ABB EQ C11
Pro větší náhled kliknout!

C11 je určen pro jednofázová přímá měření do 40A. Elektroměr je vybaven LCD displejem s velkými číslicemi ve vertikální linii a malými číslicemi na horizontální linii. Teplotní rozsah elektroměru je takový, že umožnuje instalaci na nejrůznějších místech. Navigace v menu je snadná a provádí se tlačítkem umístěným pod displejem. Příkon přístroje je menší než 0,8 VA (0,2 W), což je velmi nízká hodnota. Data z C11 je možno načítat pres pulzní výstup. Pulzním výstupem je polovodičové relé, které generuje pulzy přímo úměrně měřené energii.

Pokud dokážete identifikovat, na kterých místech dochází ke spotřebě, dostáváte se o krok blíže ke snížení energetických nákladů. Tradiční elektroměry instalované energetickými společnostmi na vstupu provozní jednotky zobrazují pouze celkové náklady a spotřebu. Navíc vyžadují prostor pro instalaci elektroměru. Moderní řada kompaktních elektroměrů ABB dokáže měřit spotřebu proudu tam, kde na ní nejvíce záleží, tedy v místě spotřeby. 




Výhody elektroměrů C11:
  •  atraktivní design
  •  snadno odečitatelný displej
  •  rychlá a snadná instalace na lištu DIN
  •  schválení podle národní normy MID.
V komerčních prodejnách, výstavních halách, malých přístavištích, činžovních domech, dílnách a garážích chtějí spotřebitelé platit pouze za spotřebovaný elektrický proud. Elektroměry C11 měří přesně a přispívají ke spravedlivějšímu rozložení nákladů. Zároveň přináší nové podněty pro úspory.



C11 můžete nalézt např. v kempu pro karavany, kde měří spotřebu energie každého jednotlivého karavanu. Moderní karavany totiž obsahují řadu elektrických spotřebičů, např. ohřívače, mrazničky, TV přijímače, počítače a další, díky kterým spotřeba elektrického proudu roste. Při použití C11 může vlastník autokempu spravedlivě rozložit náklady a každý návštěvník zaplatí pouze za svoji spotřebu.

autor: Luděk Vach, ABB
Související dokumenty
Směrnice pro měřicí přístroje (Measuring Instruments Directive – MID)
Elektroměry EQ C11 – jednoduché a kompaktní
C11 Uživatelská příručka

Více informací na adrese www.abb.cz/nizke-napeti.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933