Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Hlavní katalog LOVATO Electric 2022 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.09.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Hlavní katalog LOVATO Electric 2022


Hlavní katalog LOVATO Electric 2022
Italský gigant v elektrotechnice, s historií sahající sto let zpět, je jedním z hráčů na českém trhu, který zaujímá zajímavou pozici. Zatímco jeho katalog oslní širokým portfoliem přes 20 000 produktů, zdá se, že skutečný dopad společnosti na českém trhu je stále diskutabilní. Je zřejmé, že LOVATO klade velký důraz na širokou škálu svých produktů – od ovládacích a signalizačních přístrojů, přes pojistkové a jističové zařízení, až po software a aplikace. Přesto, uprostřed tohoto technického záplavu, se musíme ptát: Je toho příliš mnoho pro běžného čtenáře? V digitálním věku, kdy informace jsou na dosah ruky, kolik z nás opravdu chce procházet papírovými stránkami plnými technických specifikací?
Filip Horáček, ze dne: 8.09.2023



Italský producent přístrojů do elektrotechniky LOVATO je na českém trhu známý, i když dle mého názoru se drží spíše při zemi. Za to jako tradičně však může velikost českého trhu. Nyní leží přede mnou "skutečnost", katalog, který nabízí více než 20 000 produktů. Jak hluboká a bohatá může být škála produktů jedné společnosti? LOVATO katalogem ukazuje svůj inovační duch, ale také samozřejmě schopnost dodávat široké porfólio.



Pro více informací kliknout!


Na obálce katalogu vidíme pohled na panorama Città Alta v Bergamu. Místo zrodu společnosti je určitě okouzlující. Je to nostalgická vzpomínka a upomínka na sto let tradice. Na druhou stranu, v tak moderní době, kdy se většina z nás obrací k digitálním formátům, může tištěná obálka působit trochu zastarale. Ale proč ne? Vždyť tradice je to, co nás všechny definuje. Už prvním pohledem je zřejmé, že Lovato představuje obsahový přehled různých komponent a zařízení, v oblasti instalační elektrotechniky i automatizace.


Pro více informací kliknout!


Co v katalogu objevíme?

  1. Ovládací a signalizační přístroje: Zařízení sloužící k řízení a signalizaci stavu nebo operace v systému.
  2. Signální sloupky a majáky: Zařízení určená k vizuální signalizaci různých stavů nebo varování.
  3. Spínače: Různé druhy spínačů, včetně koncových, mikro a nožních spínačů.
  4. Bezpečnostní relé: Relé navržené tak, aby poskytovaly zvýšenou bezpečnost v určitých aplikacích nebo situacích.
  5. Vačkové spínače a odpínače: Různé druhy spínačů pro specifické účely.
  6. Pojistkové a jističové zařízení: Komponenty pro ochranu elektrických obvodů před přetížením nebo zkratem.
  7. Přepěťová ochranná zařízení (SPD): Zařízení určená k ochraně elektrických zařízení před přepěťovými událostmi.
  8. Relé: Různé druhy relé včetně relé reziduálního proudu, časových relé, hladinových relé a průmyslových relé.
  9. Programovatelná logická relé (mikro PLC) a HMI: Elektronické zařízení určené k automatizaci a řízení procesů, spolu s rozhraním pro uživatele.
  10. Zdroje napájení a měřicí přístroje: Různá zařízení pro napájení, měření a řízení elektrických systémů.
  11. Automatické regulátory a jednotky řízení: Zařízení určená k automatické regulaci a řízení různých procesů a aplikací.
  12. Software a aplikace: Programy a nástroje určené k řízení, monitorování nebo konfiguraci zařízení a systémů.
  13. Příslušenství a moduly: Různé doplňkové komponenty a moduly pro rozšíření funkcí nebo upgrady stávajících zařízení.



Pro více informací kliknout!


Stránky katalogu jsou podrobné a dost informativní, plné obrázků a specifikací. Avšak právě tady se mi zdá, že LOVATO přináší příliš a přetěžuje běžného technického čtenáře. Kdo z nás dnes, v digitálním světě, opravdu potřebuje znát všechny technické specifikace, rozměrové detaily a hledat je na papírových stránkách?



Pro více informací kliknout!


Jaké provedení katalogu dnešní projektant, či revizní technik očekává, potřebuje? Papírové nebo elektronické vydání? Kdo to ví? Na průzkum trhu je česká kotlina příliš malý vzorek a pár skalních příznivců nedá relevantní odpověď. V každém případě, stále pracuje s oběma alternativami. Ovšem ať již jde o papír, či pdf, nejde o tu hlavní činnost k podpoře prodeje.



Pro více informací kliknout!


Jsem rád, že katalog je k dispozici v osmi jazycích. To je skutečně chvályhodné a svědčí o globální orientaci společnosti. Nicméně svými myšlenkami a ambicemi zůstávám stále mezi českými kopci. Ve svém produktovém portfóliu LOVATO Electric ukázalo světu obrovské možnosti, ale je k zamyšlení, proč se za takovou dobu na českém trhu, nerozvinulo do tomu odpovídající velikosti.


Tento katalog lze prohlížet a prohledávat zde v redakční knihovně!




TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.