Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

HL SYSTEM: Katalog Systémy tras s požární funkčností dle předpisu ZP-27/2008


Document Actions
HL SYSTEM: Katalog Systémy tras s požární funkčností dle předpisu ZP-27/2008
Projektujete stavby, u kterých se klade důraz na požární bezpečnost a ohniodolné úložné systémy? Na trhu znám několik řešení, ale stále kontroluji možné alternativy. Nyní mám před sebou úzký sešit společnosti HL system. Certifikáty vydané Pavusem jsou zobrazeny na zadní, osmé straně. Z podrobných informací jsou k dispozici kód, rozměry, váha, balení, cena a fotografie. Sledujte tuto stručnou recenzi.
Igor Nováček, ze dne: 12.11.2014
reklama


Projektujete stavby, u kterých se klade důraz na požární bezpečnost a ohniodolné úložné systémy? Na trhu znám několik řešení, ale stále kontroluji možné alternativy. Nyní mám před sebou úzký sešit společnosti HL system.




Nejde o katalog, ale o stručný osmistránkový ceník. Na poměrně tuhém papíře naleznete informace o sortimentu úložných systémů s požární funkčností dle předpisu ZP-27/2008. Certifikáty vydané Pavusem jsou zobrazeny na zadní, osmé straně. Z podrobných informací jsou k dispozici kód, rozměry, váha, balení, cena a fotografie.


Pro větší náhled kliknout!

Popis jednotlivých částí nečekejte, ale na straně 6 a 7 najdete obrázkovou legendu jednotlivých prvků systému.

A co naleznete za sortiment?
Kabelové perforované žlaby, kabelové lávky (žebříky), sonapky, nosné profily, konzoly, stojiny, úchytky pro jednotlivé kabely, úchytky pro svazky kabelů a krabice s požární funkčností.


Pro větší náhled kliknout!

Jak jsou uváděné ceny relevantní, to lze zřejmě vytušit z čísla vydání (2.). Společnost HL system si vyhrazuje právo na změnu a platnost ceníku až do vydání nového. U nás tento typ materiálu nakupujeme jako celek, kde máme speciální projektové kondice. Ceny většinou v katalozích nebývají uvedené, protože se často dvakrát změní a objemné katalogy zůstávají platné. Zde to vypadá, že jde zřejmě o nějaký úzký výběr toho, co je nejvíce poptávané.

Můj závěr
Jde o stručný ceník a přehled toho základního, co bychom mohli na stavbě potřebovat. Zkusil jsem se na poradě zeptat našich šéfmontérů, zda je pro ně tento informační materiál přínosem. Odpověď zněla: "škoda papíru". Když už něco tisknout, pak to má mít vzdělávací charakter. Přesto si myslím, že si tento základní čtyřlist někoho najde.

 
POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o bezplatné zaslání aktuální
papírové verze tohoto informačního materiálu HL system

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Podívejme se zblízka na detail spojení letošní novinky českého výrobce KOPOS Kolín. Jak se v detailu spojují kanálové žlaby Jupiter? Minutový videospot vám dá jasnou představu o jednoduchosti spojení ...
Hlavním důvodem vývoje nového typu krabice byl zájem zákazníků o zásuvku pro instalaci na omítku, ale bez krycího víčka. To v některých prostorách není z hlediska požadavků na ochranu před vniknutím cizích předmětů a vody nutné ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
Víte, jaké jsou požadavky a předpisy na požární bezpečnost staveb? O čem hovoří vyhláška č.246/2001Sb.? Seznamte se s protipožárními kabelovými přepážkami, deskovými přepážkami, zděnými přepážkami, polštářovými přepážkami, revizními dvířky a nezbytnými souvislostmi zde, v tomto článku ...
Zde naleznete zkrácenou multirecenzi dvou hlavních katalogů kolínského výrobce Kopos. Naleznete v nich produkty pro tento a příští rok se všemi podrobnostmi, které bychom očekávali pro snadný výběr, návrh, či následnou instalaci. Jste již majitelem těchto technických informačních materiálů?
Nové kabelové nosné systémy Jupiter, které jsou vyráběny v Koposu Kolín, se vyznačují mnoha přednostmi ve srovnání s předchozím prodávaným typem žlabů, např. embosováním (prolis kolem perforovaných otvorů ve dně) pro zvýšení tuhosti žlabů ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933