Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: HENSEL: Katalog 2007-2008 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.05.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

HENSEL: Katalog 2007-2008


HENSEL: Katalog 2007-2008
Seznamte se s novým katalogem produktů Hensel. Obsahuje popis zajímavého software pro navrhování rozvodnic. S možností tvorby liniových schémat. Katalog obsahuje kompletní popis produktu včetně technických informací v zadní části katalogu. Tento katalog lze obdržet i v elektronické verzi.
Vilém Gracias, ze dne: 15.05.2007

Na cechovním dnu v Břeclavi jsme obdrželi od obchodního zástupce Tomáše Pelikána nový katalog Hensel pro rok 2007.  Až při pohledu na obsáhlý katalog jsem si uvědomil jak může být složitý výběr rozvodnice. Leží přede mnou skoro 400 stran technických informací.

Tentokrát jsem začal listovat spíše odzadu, to proto abych se podíval jaká existují zjednodušení pro výběr a návrh tohoto sortimentu.

Kabelové krabicové rozvodky 1,5 až 240mm2, IP54-65
Malé distribuční rozváděče 3-54 modulů, IP54-65
Mi-rozváděče do 630A, IP54-65
Mi-typové výrobky do 630A, IP44-65
Systémy kabelových vývodů
ZP-zásuvkové rozvodnice panelové
skříně osazené zásuvkami z čelního pohledu, IP44
SK-přenosné zásuvkové rozvodnice IP44
Plánovací software
Technická data
Reference
Seznam typů a obsah

Co se software týká, k dispozici můžete mít HENPAS. Což je jak jsem vyrozuměl placený plánovací program, jehož demoverzi profesionální části lze vyzkoušet.

Obsah software Henpas
  • Henpas K, Katalog modulů

  • Henpas A, CAD modul pro navrhování sestav

  • Henpas S, CAD modul pro tvorbu liniových schémat

  • Henpas P, Profesionální modul

Uváděné nároky na systém jsou vzhledem k dnešním průměrným strojům na pracovištích opravdu nízké. Zmiňovanou demoverzi jsem však nenalezl ani na CD katalogu a také žádnou informaci na stránkách Hensel. Proto případným zájemců zbývá přímo kontaktovat pracovníky Hensel.


Klik pro větší náhled!

Jak již mnozí ví, mou nejoblíbenější kapitolou katalogů je část technických informací. Tam se člověk často dozví mnoho univerzálně zajímavých poznámek. Je tomu i v tomto katalogu. Za detailním popisem krytí IP a stránkou věnovanou kondenzaci vody v elektrických zařízení, jsem objevil dvě přehledné tabulky. První uvádí střední hodnoty vnějších průměrů kabelů od běžně dostupných výrobců vůči typům kabelu NYM, NYY, NYCY a NYCWY.

Druhá tabulka přiřazuje průměry kabelů k vývodkám. Mezi dalšími technickými daty jsem nalezl definici TN-S systému. Pro mnohé známá to věc, leč definice jsou různé.
Než zakončím své krátké povídání o tomto katalogu, zmíním ještě CD katalog, který není součástí katalogu papírového. Je zpracován a vyroben profesionální rukou. Naleznete v něm vše co ve dříve zmiňovaném papírovém.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.