Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: HELUKABEL: Katalog kabelů a vodičů 2013-14 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 22.10.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

HELUKABEL: Katalog kabelů a vodičů 2013-14


HELUKABEL: Katalog kabelů a vodičů 2013-14
Podívejme se na obří katalog kabelů a vodičů, který je k dispozici pro elektrotechnické odborníky. Na svém objemu na první pohled od posledního vydání moc nevzrostl, ale v novinkách nacházíme mnoho nových přírůstků. Seznamte se s tímto informačním obrem, který je určen pro následující dva roky již nyní!
Igor Nováček, ze dne: 22.10.2012


Před sebou mám obří vydání nového, bez nadsázky obřího katalogu kabelů a vodičů Helukabel (samozřejmě podobný loňskému zde). Co je na první pohled neobvyklé, jsou letopočty, pro které je katalog vydáván. Samozřejmě není moc nelogické, proč je tak nadčasový, stačí se podívat na jeho velikost.



Co v katalogu nalezneme?
Z novinek uvedu nové drážní kabely Helutrain, kabely do potravinářství Nanoflex, sortiment pro větrné elektrárny Heluwind a také lodní kabely Shipflex. Ale jsou zde nové řady Helusound a Helulight, kabely s konfekcí pro servopohony, snímače a ventilátory. Mnoho kabelů je rozšířeno certifikací UL/CSA a GOST.
Určitě zde nevypíšu všechny položky. To by z krátké recenze byl román. Tedy opravdu stručně.


Jak jsou informace sestaveny?

Každý kabel je na své stránce zobrazen fotografií. Pod ní jsou zpravidla uvedena technická data, teplotní rozsah, jmenovité napětí, zkušební napětí, průrazné napětí, izolační odpor, minimální poloměr ohybu, odolnost proti záření, konstrukce vlastnosti a poznámky.

Kdo katalog využije?
Nejčastěji po katalogu sáhnou obchodníci tímto sortimentem. Dále podle mého průzkumu nákupčí v elektromontážních firmách. A kupodivu nejmenší skupinou jsou projektanti. To proto, že jich je z tohoto spektra nejméně.

Můj závěr

Tento katalog zcela určitě patří k těm, co prozrazují veliké množství použitelných informací. Za mne palec nahoru!


KATALOG JIŽ OBJEDNAT NELZE!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.