Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: HDL: Automation přístroje pro KNX (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.08.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

HDL: Automation přístroje pro KNX


HDL: Automation přístroje pro KNX
Čím se společnost HDL v oblasti KNX zabývá? Co nového z KNX přístrojů do rozvaděčů? Pro jaké typy zátěží vyrábí HDL KNX stmívače? Investoři stále častěji požadují stmívání LED zdrojů a v takovém případě je potřebný již odlišný způsob regulace. HDL také dodává kombinovaných senzorů, respektive čidel, které obsahují více detekovaných veličin v jediném přístroji. Více naleznete v tomto krátkém článku ...
Tým portálu Elektrika, Josef Kunc, ze dne: 2.08.2017



Josef Kunc, sekretář KNX národní skupiny České republiky hovořil na brněnském veletrhu s Jiřím Ullspergerem ...




HDL Automation s.r.o. obohatila KNX rozvaděčové přístroje o univerzální stmívací akční členy pro řízení světelných zdrojů na napětí 230V AC. Vynikají především stmívací akční členy pro LED světelné zdroje do cca 40V DC, svítidla provozovaná na stejnosměrném malém napětí.


Kromě výše uvedeného se nabídka rozšířila o novou řadu spínacích akčních členů. Tyto přístroje byly dovybaveny měřením protékajícího proudu, což umožňuje lépe sledovat a následně regulovat zatížení v příslušné KNX instalaci.

Tlačítkové snímače pro řízení spínání, stmívání, žaluzií, vytápění a celé škály dalších typů funkcí se stále vyrábějí v několika designových řadách. Vylepšen byl vzhled bočních hran, zasazením skleněných ovladačů do kovového rámečku.


Významnou novinkou jsou kombinované snímače různých fyzikálních veličin, zpravidla určené pro stropní montáž. Jeden přístroj může na sběrnici předávat nejen informace o pohybu či přítomnosti osob, ale také aktuální měřená data o teplotě okolí, o obsahu CO2 v ovzduší, o relativní vlhkosti vzduchu apod. Snižuje se tak počet potřebných přístrojů na sběrnici, přičemž lze snadno zajistit řízení osvětlení a vnitřního klimatu v místnosti. Toto je obzvláště důležité v nízkoenergetických stavbách, ale rovněž ve školských a podobných objektech, v nichž je nezbytné stále udržovat optimální podmínky při vysoké energetické efektivitě.

Podrobnosti o HDL Automation s.r.o.

VÍCE O
ČESKÉ NÁRODNÍ SKUPINĚ KNX
sledujte na adrese www.knxcz.cz
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.