Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: HANNOVER MESSE 2013 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.03.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

HANNOVER MESSE 2013


HANNOVER MESSE 2013
Jedenáct předních veletrhů představuje průřez průmyslem HANNOVER MESSE 2013 (8.–12. dubna) "Integrated Industry" je hlavním tématem veletrhu HANNOVER MESSE a jeho jedenácti veletrhů: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation, Energy, Wind, MobiliTec, Digital Factory, Com- Vac, Industrial Supply, SurfaceTechnology, IndustrialGreenTec a Research & Technology. Partnerskou zemí veletrhu je Rusko.
Komerční sdělení, ze dne: 29.03.2013


Jedenáct předních veletrhů představuje průřez průmyslem HANNOVER MESSE 2013 (8.–12. dubna) "Integrated Industry" je hlavním tématem veletrhu HANNOVER MESSE a jeho jedenácti veletrhů: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation, Energy, Wind, MobiliTec, Digital Factory, Com- Vac, Industrial Supply, SurfaceTechnology, IndustrialGreenTec a Research & Technology. Partnerskou zemí veletrhu je Rusko.



Industrial Automation - haly 8, 9, 11, 14 až 17
V sedmi halách budou zastoupeny všechny obory a oblasti průmyslové automatizace: Automatizace spojitých technologických procesů, výrobní automatizace a systémová řešení výroby a budov. Veletrh se soustředí na témata jako Embedded Systems a Smart Production. Automatizaci doplní průmyslové informační technologie.

Motion, Drive & Automation - haly 15 až 17, 20 až 25
V lichých letech se představuje téma MDA – Motion, Drive & Automation, které vytváří synergie s tématy Industrial Automation, Wind a MobiliTec. Vystavující podniky ukážou kompletní nabídku světového trhu v oblasti elektrické a mechanické techniky pohonu, hydrauliky a pneumatiky. Veletrh MDA se zaměří především na ložiska pro válcovací stolice, ozubená kola, čerpadla, motory, převodovky, pohonné prvky, spojky a brzdné systémy.

Wind - hala 27
V lichých letech představuje veletrh průmyslová zařízení, služby a komponenty pro větrnou energii. Premiéru bude mít na veletrhu tematický park Offshore a služby pro větrnou energii.

Energy - haly 11 až 13, volná plocha
Na veletrhu Energy se představí produkty a řešení pro trvale udržitelný, bezpečný, účinný a konkurenceschopný mix energií. V rámci koncepce Smart Grid se představí celý řetězec tvorby energií od výroby energie přes zásobování, přenos, distribuci a ukládání energie až po nové mechanismy IT a trhu.

MobiliTec - hala 25
Výrobci hybridních a elektrických technologií pohonu, výrobci baterií a firmy nabízející alternativní technologie pro mobilitu využijí veletrh jako platformu pro výměnu zkušeností. Před halou 25 budou návštěvníkům k dispozici elektromobilní testovací vozy všeho druhu.

Digital Factory - hala 7
Jádro mezinárodního veletrhu integrovaných procesů a řešení IT tvoří témata týkající se vývoje produktů a výroby s podporou IT. Vystavovatelé představí produkty oblastí CAx, Product Lifecycle Management (PLM), Manufacturing Execution Systems (MES) a Enterprise Resource Planning (ERP).

Industrial Supply - haly 4 až 6
Optimalizovaná struktura hal tohoto veletrhu a nově získaná rozhraní k sousedním tématům jako technologie pro povrchovou úpravu a ekologické technologie – vytváří více prostoru pro networking v průmyslu.

ComVac - hala 26
Veletrh se zaměří především na energeticky úspornou výrobu, úpravu a distribuci stlačeného vzduchu a využívání pneumatické a vakuové techniky ve strojích a zařízeních. Vystavující podniky představí koncepce pro moderní údržbu. Dále se zde objeví témata jako simulace potřeby stlačeného vzduchu nebo lokalizace netěsných míst, audity a vyhodnocování pneumatických zařízení nebo možnosti financování.

SurfaceTechnology - hala 3
SurfaceTechnology je vedoucí veletrh povrchové techniky. Koná se každé dva roky v Hannoveru. Letos se bude nacházet v centru mezi výzkumem a vývojem a největším světovým veletrhem subdodávek. Pokrývá všechny oblasti, které vyžaduje povrchování a povrchová úprava, od předúpravy až po lakovací techniku a galvanotechniku.

IndustrialGreenTec - hala 6
Výrobní průmysl využije mezinárodní platformu IndustrialGreenTec pro prezentaci produktů, technologií a postupů pro trvale udržitelnou výrobu šetřící životní prostředí. Stěžejními oblastmi výstavy jsou oběhové hospodářství a likvidace odpadu, technická opatření pro ochranu vod, půdy a proti hluku, postupy ke snižování znečištění vzduchu, technika pro efektivní využívání obnovitelných energií a materiálů a technika pro měření a evidenci naměřených hodnot a kontrolu parametrů životního prostředí a škodlivin.

Research & Technology - hala 2
Ústavy, univerzity a podniky vystavující na veletrhu Research & Technology svůj pohled do budoucnosti. Spolu se zástupci ekonomiky a politiky budou diskutovat o nutných technologických inovacích. Součástí veletrhu bude rovněž marketing technologií. Stěžejními tématy budou adaptronika, bionika, organická elektronika, energetický výzkum, technické textilie a nanotechnologie.

Článek vyšel také v časopise Elektroinstalatér 6/2012
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELEKTROINSTALATÉR, ČNTL, spol. s r.o. - Teplická 50, Praha - 222 716 795 - elektroinstalater@cntl.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.