Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

HAGER připravuje výukové panely pro KNX easy


Document Actions
HAGER připravuje výukové panely pro KNX easy
Co se elektrikář dozví na plánovaných osobních školeních? HAGER, přes všechny negativní prognózy, zařazuje do kalendářů letošní kurzy systémových instalací prezenčně. Připravovanou související novinku jsme náhodou odhalili při jedné z posledních návštěv. Všichni, kdo mají v plánu návštěvu školícího centra HAGER ve Zdibech u Prahy, mohou očekávat další praktické prostředí pro výuku práce se systémovou instalací. Vše umocňuje tématicky příbuzné technologické okolí tak, že řízení elektroinstalace je špičkou ledovce. Oć jde, popisuje minireportáž ...
Tým portálu Elektrika, Miroslav Minařík, ze dne: 11.02.2022


KNX jako systém ovládání a řízení spotřebičů budov je bezesporu tím nejznámějším na světě. Jde o robustní konstrukci, kterou podporují desítky výrobců po celém světě. Kolem tohoto technologického středobodu obíhá mnoho různých SPIN-OFF satelitů. Jedním z opravdu vydařených je HAGER easy.


Pro větší náhled kliknout!


Ryzí KNX je podle zkušeností typickým řešením pro administrativní budovy nebo rodinné domy s vyšším pořizovacím rozpočtem. Pro jednodušší řešení, i když to nemusí být pravidlo, u HAGERu existuje verze s přídomkem "easy". Rozhodování by nemělo spočívat pouze ve finální ceně za projekt řízené elektroinstalace domu, ale také s přihlédnutím na historii dodavatele, udržitelnost a možné budoucí rozšiřování.



HAGER je dodavatelem dvou systémů HAGER KNX (kompatibilní s KNX) a HAGER easy, řekněme jednodušší verze. A protože každý seriózní výrobce poskytuje technickou podporu, je tomu tak i v případě této značky. Nejde pouze o internetové stránky nebo zmínky na sociálních sítích. Jde o technické příručky, katalogy, řešené případy (use cases), pořádaná školení, nebo také demonstrační moduly.



Při poslední osobní návštěvě v lednu 2022 jsme objevili rozpracovaná pracoviště. Pro koho jsou určeny a k čemu, vysvětluje Jan Franěk, specialista a lektor systémových instalací.



KNX easy je na českém trhu bezesporu zajímavou alternativou mezi mnohými dalšími nabízenými systémy. Dnešní autonomní OSVČ elektroinstalatér je "živ tolikrát, kolik systémů zná", říká novodobé motto. Ostatně zářným příkladem je toho školitel sám, Jan Franěk. Má dlouholeté zkušeností s elektroinstalacemi, revizemi VTZ a orientací mezi několika typy chytrých instalací.






Pokud se chcete účastnit vypsaných školení
systémů HAGER easy,
PŘIHLASTE SE NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

Registrovaným budou zaslány aktuální informace o vypsaných termínech.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Hager Electro s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933