Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

HAGER: Nová 5ti řadá volta


Document Actions
HAGER: Nová 5ti řadá volta
Společnost Hager představuje novou 5ti řadou voltu. Na českém trhu se jedná o první rozvodnici tohoto typu, s níž zapojíte o jednu řadu modulárních přístrojů navíc. Tento rozvaděč je k dostání v klasické nebo multimediální variantě, pro zapuštěnou montáž, ale i pro instalaci do dutých příček. Hlavním důvodem vzniku nové volty byl neustále se zvyšující požadavek na prostor, vycházející z dodatečných požadavků normy ČSN 33 2000-4-41 ed.2.
Komerční sdělení, ze dne: 29.05.2015


V sortimentu společnosti Hager si vyberete z širokého portfolia rozvaděčových systémů. Nabídka zahrnuje ucelený sortiment pro kompletaci rozvaděčů pro bytovou i komerční výstavbu. Můžete si vybrat jak klasické rozvodnice pro elektrické instalace v bytové výstavbě jako např. rozvodnice golf nebo rozvodnice volta, tak i velkokapacitní oceloplechové rozvodnice univers FW, použitelné pro bytovou výstavbu a pro provozovny. Do portfolia spadají také elektroměrové rozvaděče univers Z, v oceloplechovém provedení, pro nástěnnou i zapuštěnou montáž. Rozvaděče systému univers Z jsou schváleny všemi rozvodnými podniky (PRE, E.ON, ČEZ).

Nová 5ti řadá volta - bezkonkurenční řešení

"Proč nepřidáte o jednu řadu navíc?", dotazovali se často zákazníci společnosti Hager. A tak se zrodila nová 5ti řadá volta. Na českém trhu představuje první rozvodnici tohoto typu, s níž zapojíte o jednu řadu modulárních přístrojů navíc. Tento rozvaděč je k dostání v klasické nebo multimediální variantě, pro zapuštěnou montáž, ale i pro instalaci do dutých příček.

Hned tři důvody pro pátou řadu
Hlavním důvodem této inovace byl neustále se zvyšující požadavek na prostor, vycházející z dodatečných požadavků normy ČSN 33 2000-4-41 ed.2. Tato norma řeší doplňkovou ochranu pomocí proudových chráničů na zásuvky se jmenovitým proudem do 20A, určených pro používání laiky. Zároveň musí být zajištěn dostatečný prostor pro odvod tepla a místo pro snadnou a precizní montáž. Nová volta s kapacitou 60+10 modulů a s velkým vnitřním prostorem všechny tyto požadavky dokonale splňuje, navíc si zachovala technické přednosti svých čtyř menších "sourozenců".

Nová rozvodnice volta ve standardním provedení

Volta nabízí modernizované řešení, které zvyšuje komfort montáže, zapojení i vlastního provozu této řady rozvodnic.

Obrázek 1 Klasická volta

Více prostoru
V bocích skříně jsou integrovány příchytky pro vodiče. Díky změně konstrukce, přizpůsobené snadnému zapojení vodičů a kabelů nabízí rozvaděč o 30 procent více prostoru pro kabeláž. Požadovaný otvor v kabelové přírubě lze díky prolisům snadno a čistě vylomit.

Zvýšený přístrojový kryt

Zvýšený přístrojový kryt poskytuje více prostoru pro vodiče v PE/N svorkovnici, což velmi zjednodušuje montáž. Přístrojový kryt lze uchytit pomocí dvou rychloupínacích šroubů bez zdlouhavého šroubování. Vyšší bezpečnost navíc zajišťuje možnost tento kryt zaplombovat proti nežádoucí manipulaci.

Vodováha pro přesné upevnění a příchytka na plány
Pro přesné upevnění je rozvodnice vybavena vodováhou, čitelnou z čelní i zadní strany rozvodnice. Využijete ji jak pro zapuštěnou montáž do zdiva, tak pro zapuštěnou montáž do dutých příček. Na vnitřní straně dvířek najdete praktickou příchytku na plány.

 
Obrázek 2 Pro přesné upevnění rozvodnice je v ní integrována vodováha.



Obrázek 3 Vnitřní strana dvířek je vybavena příchytkou na plány.

Sešroubováno, nikoliv svařeno
Všechny DIN lišty mohou být díky sešroubovanému roštu vestavěny jako celek, tak i samostatně. Je-li rošt připevněn, stačí odstranit šrouby a po vyjmutí nosných držáků zůstávají DIN lišty elektricky odizolovány.


Nová multimediální rozvodnice pro datové rozvody

Multimediální rozvaděč umožňuje profesionální spojení silových a datových prvků v jednom rozvaděči. Hager přichází s novou multimediální rozvodnicí, která je prostornější a nabízí kompletně přepracovaný vnitřní prostor. Tato skutečnost zajistí ještě více flexibility při instalaci - a to jak ve variantě pro zapuštěnou montáž do zdi, tak pro instalaci do dutých příček.

Obrázek 4 Multimediální rozvodnice

Pojme až dvanáct datových modulů

Do multimediální rozvodnice lze integrovat nový patch panel, schopný pojmout až dvanáct datových modulů. Tento panel je izolovaně připevněn pomocí speciálních příchytek na DIN lištu nebo na perforovanou desku. K uzemnění slouží dvě šroubová upevnění.

Oddělené perforované desky

Nová multimediální rozvodnice má místo jedné kompletní desky čtyři oddělené perforované desky z pozinkovaného plechu. Kabely tak mohou být čistě vyrovnány mezi tyto desky nebo přichyceny pomocí integrovaných příchytek k vestavným zařízením. Každou desku lze jednotlivě odmontovat a díky tomu je osazení a zapojení ještě flexibilnější.

Místo pro trojnásobnou zásuvku

Do výsuvného krytu pro kabely je možno integrovat jako příslušenství trojnásobnou zásuvku. Všechny zásuvky lze otočit o 90 stupňů, což usnadňuje připojení napáječů a kabelů.

Nepřehřeje se

V horní a spodní části dveří jsou ventilační otvory, které slouží jako "přirozená" klimatizace a díky cirkulaci vzduchu se rozvaděč nepřehřeje.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírovou brožuru
o rozvodnici volta zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hager Electro s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933